Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Tento článok je PR správa spoločnosti FLYING SOLUTIONS.
22. novembra 2022, 7:30
Čas čítania 2:11
Sponzorovaný obsah

6 dôvodov, prečo je angličtina taká dôležitá

ZAUJÍMAVOSTI VZDELÁVANIE
Uložiť Uložené

Angličtina je jedným z najpoužívanejších jazykov na svete. V súčasnosti sa čoraz viac ľudí venuje štúdiu anglického jazyka v rámci štúdia druhého jazyka.

Takmer všetky slovenské aj zahraničné školy začleňujú angličtinu do svojich školských osnov a deti sa v jazykových školách začínajú učiť angličtinu mnohokrát už od útleho veku. Aká je však skutočná hodnota schopnosti rozprávať anglicky?

Či už hľadáte novú prácu alebo plánujete cestovať, znalosť angličtiny vám môže iba pomôcť. Môžete ňou konkurovať na medzinárodnom trhu práce a dorozumieť sa s ľuďmi žijúcimi v rôznych krajinách sveta. Tu je niekoľko dobrých dôvodov na absolvovanie kurzu anglického jazyka.

1. Angličtina je jazykom medzinárodnej komunikácie

Angličtina nemusí byť najviac používaným jazykom na svete, je však jedným z najpoužívanejších jazykov našej planéty. Schopnosť hovoriť anglicky nie je len o komunikácii s rodenými hovorcami angličtiny (tzv. English native speakers ), je to najobľúbenejší druhý jazyk sveta. Ak sa chcete rozprávať s niekým zo zahraničia, je pravdepodobné, že si obaja zvolíte práve angličtinu.

2. Angličtina otvára nové príležitosti pre kariérny rast a môže pomôcť zamestnať sa

Štúdium angličtiny môže pomôcť pri hľadaní a získavaní ďalších kariérnych príležitostí na trhu práce. V súčasnosti veľa firiem potrebuje zamestnancov, ktorí sa dokážu bez problémov dohovoriť s partnermi a klientmi po celom svete. Veľmi často je preto potrebné nájsť zamestnancov, ktorí hovoria plynule anglicky. Angličtina je jazykom vedy, letectva, IT, diplomacie, vzdelávania a cestovania. Bez ohľadu na typ práce, znalosť angličtiny z vás robí rozhľadenejšiu osobu a zvyšuje vaše šance na získanie dobrej práce či už doma alebo v zahraničí.

pixabay
Zdroj: Pixabay

3. Znalosť angličtiny vám zabezpečí prístup k väčšiemu množstvu informácií dostupných na internete

Angličtina je mimoriadne dôležitým jazykom online sveta. Schopnosť porozumieť angličtine vám umožní prístup k miliardám stránok s informáciami, ktoré nemusia byť vo vašom rodnom jazyku vôbec dostupné. Môžete si prečítať online zahraničné spravodajské články, vedecké práce, fóra či pozrieť videá a filmy zo zahraničia. E-mail je v súčasnosti takisto veľmi častým spôsobom komunikácie ľudí po celom svete. Či už surfujete po internete pre zábavu alebo pre prácu, ak rozprávate anglicky, budete môcť komunikovať s viacerými ľuďmi v online prostredí alebo získate oveľa väčšie množstvo materiálov, ako keby ste informácie vyhľadávali iba v slovenčine.

4. Angličtina je jazykom médií

Existuje obrovské množstvo kníh, filmov, videí, hier, televíznych programov a populárnych piesní napísaných v angličtine. Ak vám angličtina nie je cudzia, nebudete sa musieť spoliehať na preklady a titulky, aby ste si mohli vychutnať svoje obľúbené knihy, piesne, filmy a televízne programy. Sledovanie filmov a videí v anglickom jazyku je taktiež dobrým a pútavým spôsobom výučby angličtiny.

5. Cestovanie je oveľa jednoduchšie s dobrou znalosťou angličtiny

Predstavte si, že ste Slovák na dovolenke v Thajsku, zatiaľ čo váš recepčný v hoteli je Portugalec. Je 99 % šanca, že nebude schopný odpovedať na vašu otázku v slovenčine, ale je veľmi pravdepodobné, že bude môcť odpovedať na vašu otázku v angličtine.

cestovanie
Zdroj: Pixabay

6. Angličtina je jedným z najdôležitejších jazykov pre podnikanie

Angličtina je vo svete biznisu neuveriteľne dôležitá. Je považovaná za jeden z najdôležitejších obchodných jazykov. Výskumy z celého sveta ukazujú, že medzinárodná obchodná komunikácia sa najčastejšie vedie v anglickom jazyku a mnoho medzinárodných spoločností očakáva, že zamestnanci ovládajú anglický jazyk.

viac o ponuke kurzov

Dôležitosť angličtiny na medzinárodnom trhu nemožno podceňovať – výučba angličtiny pre vašich zamestnancov môže skutočne zmeniť vaše podnikanie a otvoriť vám úplne nové dimenzie. Dôvodov, prečo sa učiť anglicky, je ešte omnoho viac. Neváhajte a zmeňte váš život k lepšiemu prostredníctvom kurzov angličtiny od Jazykovej školy Flying Solutions.

Domov
Zdieľať
Diskusia