Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Tento článok je PR správa spoločnosti iFix. 
17. novembra 2022, 10:45
Čas čítania 1:33
Sponzorovaný obsah

Apple Watch Ultra: Prečo sa opravujú ľahšie ako predchádzajúce modely?

Apple Watch Ultra: Prečo sa opravujú ľahšie ako predchádzajúce modely?
Zdroj: Ricardo Resende / Unsplash
TECH APPLE HODINKY
Uložiť Uložené

Technik z FixServisu vysvetľuje, na čo si dávať pri opravách pozor.

Hoci pri modernej elektronike sme zvyknutí, že opravy sú čoraz náročnejšie, spoločnosť Apple sa rozhodla ísť proti prúdu. Veľmi dobrou opraviteľnosťou potešia nielen zariadenia iPhone 14 a 14 Plus, ale aj nové smart hodinky Apple Watch Ultra. Technik z FixServisu prezradil, aké zaujímavé riešenia prinášajú. 

Hneď prvou výnimočnosťou Apple Watch Ultra sú viditeľné skrutky na zadnej strane. Tie sú nevídaným javom, keďže na spotrebnej elektronike sa dnes obvykle používajú lepené spojenia. Vďaka skrutkám sa dá jednoducho demontovať zadná strana hodiniek s viacerými senzormi. V tomto smere je opraviteľnosť na vynikajúcej úrovni.

Otvorenie Apple Watch Ultra

Odborník z FixServisu vysvetľuje, že zadná strana hodiniek sa dá jednoducho demontovať aj vďaka menej agresívnemu lepidlu. Treba však počítať s tým, že pri otváraní dôjde k poškodeniu citlivého tesnenia. Ak budeš chcieť zachovať pôvodnú vodotesnosť, musíš ho vymeniť za nové.

Prístupnosť batérie nepoteší

Bohužiaľ, po otvorení zadnej strany hodiniek Apple Watch Ultra sa ti naskytne pohľad len na SIP jednotku s uzatvorenými integrovanými obvodmi. Na tomto mieste sa teda nenachádza batéria, ako by si väčšina technikov želala.

Ak sa chceš dostať k baterke, musíš demontovať displej. To v prípade Apple Watch Ultra nie je práve jednoduchá záležitosť, keďže displej je prichytený odolným tesniacim lepidlom a pri otváraní hrozí oddelenie displeja od ochranného skla.

apple watch
Zdroj: Unsplash/David Dias

Zapamätaj si: Ak náhodou poškodíš tesnenie displeja pri jeho demontáži, nič vážne sa nestane. V Apple Watch Ultra totiž nie je zodpovedné za Force Touch, ako to bolo v prípade modelov pred generáciou Series 6.

Montáž pomocou skrutiek

Naopak, každého technika určite poteší to, že batéria má hard shell konštrukciu. Ukrytá je v odolnom kovovom obale, ktorý ju chráni a zároveň umožňuje inštaláciu bez lepenia. Baterka je prichytená prostredníctvom 4 skrutiek, takže keď sa k nej už raz dostaneš, pomerne ľahko sa vyberá.

Antény v obrazovke a housingu

Antény Apple Watch Ultra sú integrované do displeja a housingu, v dôsledku čoho je nová obrazovka pomerne drahá, no opravy sú oveľa jednoduchšie. Útrobami hodiniek nemusia byť vedené rôzne vodiče, ktoré by sa mohli poškodiť pri výmene displeja či baterky. Servisné zásahy sú tak oveľa bezpečnejšie.

Náhradné diely pre Apple Watch Ultra v e-shope FixServis

Opraviteľnosť Apple Watch Ultra teda nie je dokonalá, avšak mnohé riešenia servisným technikom nepochybne uľahčia prácu. Ak sa chystáš opravovať Watch Ultra, zavítaj do e-shopu FixServis. Tam nájdeš široký výber náhradných dielov a príslušenstva pre všetky série smart hodiniek Apple.

Domov
Zdieľať
Diskusia