Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Tímea Krauszová TASR
13. novembra 2022, 13:43
Čas čítania 0:36

PRIESKUM FOCUSu: Voľby by v novembri vyhral Hlas, nasleduje SMER a PS. Sulíkova SaS ďalej klesá

Kategória:
News
Uložiť Uložené

Vyplýva to z prieskumu agentúry Focus pre reláciu TV Markíza Na telo.

Ak by sa parlamentné voľby konali v novembri, vyhrala by strana Hlas so ziskom 19,4 % hlasov. Druhý v poradí by skončil Smer (15,6 %), po ňom nasleduje Progresívne Slovensko (10,2 %). Vyplýva to z prieskumu, ktorý v dňoch 2. až 8. novembra na vzorke 1 017 respondentov realizovala agentúra Focus pre reláciu TV Markíza Na telo.

Štvrtá v poradí by skončila SaS (8,1 %). Nasledujú hnutia Republika (7,2 %), OĽaNO (7 %), KDH (6,9 %), Sme rodina (6,6 %) a Aliancia (5,6 %).


Do parlamentu by sa nedostali strany SNS (3,8 %) ani ĽSNS (3,5 %). Pred bránami parlamentu by ostali aj strany Za ľudí (2 %), Dobrá voľba (1,5 %), Maďarské fórum (1,5 %) a Spolu (0,7 %).


V parlamente by to podľa výsledkov prieskumu vyzeralo nasledovne: Hlas by získal 34 mandátov v parlamente, Smer by mal 27, Progresívne Slovensko 18 a SaS 14. Hnutia Republika, OĽaNO a KDH by obsadili v pléne zhodne po 12 kresiel. Strana Sme rodina by mala 11 poslancov a Aliancia desať.

Domov
Zdieľať
Diskusia