Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Daniel Mikolášik
12. novembra 2022, 17:01
Čas čítania 0:47

200 ľudí od Kotlebu protestuje pred utečeneckým táborom. Nepáči sa im, že majú jedlo a vykurované stany

Kategória:
News
Uložiť Uložené

Od protestujúcich padajú viaceré slovné útoky na policajtov.

Približne 200 ľudí, ktorých zvolal extrémista Marian Kotleba, prišlo protestovať v Kútoch pred tábor pre utečencov. Nepáči sa im, že majú zadarmo jedlo a vykurované stany. O ohlásenom proteste, na ktorý dohliadajú viaceré zásahové jednotky, informovala polícia na Facebooku.

„Ministerstvo vnútra svojou nečinnosťou umožňuje, aby nelegálni imigranti doslova obsadzovali Slovensko,“ tvrdil v piatok vo videu Kotleba z Ľudovej strany Naše Slovensko, v ktorom zvolával ľudí na protest do Kútov.

Veliteľ bezpečnostných opatrení rozhodol o nasadení zvýšeného počtu policajtov. „V Kútoch sa momentálne nachádzajú viaceré zásahové jednotky poriadkovej polície, policajti služobnej hipológie a kynológie, ale aj operatívne hliadky a policajti antikonfliktného tímu,“ tvrdí polícia.


Polícia na mieste využila zákonné oprávnenie a to zákaz vstupu na určené miesto. Preventívne tak chcú zabrániť závažnejším dôsledkom a udržať verejný poriadok, ochranu zdravia a životov.

Od protestujúcich padajú podľa trnavského krajského riaditeľstva viaceré slovné útoky na policajtov. Aj napriek tomu však zatiaľ nedošlo k narušeniu verejného poriadku. Polícia zostáva na mieste a dohliada na jeho priebeh.

7. apríla 2024, 6:22 Čas čítania 10:56 PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024: Pellegrini útočil v prvej debate na Matoviča aj Korčoka. Hlas možno v budúcnosti pohltí Smer, dodal PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024: Pellegrini útočil v prvej debate na Matoviča aj Korčoka. Hlas možno v budúcnosti pohltí Smer, dodal

Rezort vnútra v stredu oznámil, že v tábore je približne 150 migrantov, ktorým je zabezpečené ubytovanie vo vyhrievaných stanoch. Podľa Ľubomíra Thinschmidta zo sekcie krízového riadenia ministerstva vnútra sú migranti pokojní a bezproblémoví, zároveň sú nápomocní pri upratovaní tábora.

Domov
Zdieľať
Diskusia