Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Daniel Mikolášik
12. novembra 2022, 9:05
Čas čítania 0:54

VIDEO: Jeden z najnebezpečnejších žralokov sveta skočil rybárom priamo do lode. 150-kilový predátor ich poriadne vydesil

Kategória:
Zaujímavosti
Uložiť Uložené

Žralok mako patrí medzi najrýchlejšie a najagresívnejšie žraloky.

Novozélandským rybárom sa cez víkend podaril nečakaný „úlovok“. Pri polostrove Coromandel, ktorý sa nachádza na Severnom ostrove Nového Zélandu, im totiž do lode skočil takmer trojmetrový a 150-kilový ťažký žralok mako, informuje USA Today.

Na palube sa v tom čase nachádzalo päť rybárov a mali šťastie, že v tom momente boli v zadnej časti plavidla. Jeden z nich sa potom presunul do kabíny, odkiaľ natočil zmietajúceho sa žraloka na prednej palube.

„So žralokom sme bojovali už vo vode, keď skákal všade naokolo. Povedal som kolegom, že ak nám skočí do člna, okamžite ustúpime. A ono sa to 30 sekúnd na to naozaj stalo, keď nám vyskočil na prednú palubu. Bolo to šialené, boli sme poriadne vydesení,“ uviedol majiteľ lode Ryan Churches pre portál New Zealand Herald.

V jednom momente sa žralok dokonca zahnal tak silno, že chvostom takmer rozbil okno. Churches tvrdí, že s posádkou mali veľké šťastie, že im predátor skočil na prednú časť lode, kde ho blokovali čelné sklá a konštrukcia kabíny. „Inak by to mohlo mať úplne iný príbeh,“ dodal majiteľ lode.

9. apríla 2024, 19:30 Čas čítania 5:30 Vplyvný Rus zo sankčného zoznamu vraj vybavoval slovenským podnikateľom stretnutie v Moskve. V pozadí je obrovský biznis s plynom Vplyvný Rus zo sankčného zoznamu vraj vybavoval slovenským podnikateľom stretnutie v Moskve. V pozadí je obrovský biznis s plynom

Žralok mako, známy aj ako mako rýchly, patrí medzi najrýchlejšie a najagresívnejšie žraloky. Môže vyskočiť aj deväť metrov nad hladinu. Niektorí vedci sa zhodujú, že tento druh žraloka dokáže vyvinúť rýchlosť až 100 km/h. Dorastá do dĺžky tri a pol metra a vážiť môže až 550 kilogramov. Pre človeka je životu nebezpečný.

Domov
Zdieľať
Diskusia