Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
2. novembra 2022, 20:50
Čas čítania 0:52
Adriana Královičová

Flakón nového parfumu od Louis Vuitton je hotové umelecké dielo. Oslavuje muránske sklárske umenie

Flakón nového parfumu od Louis Vuitton je hotové umelecké dielo. Oslavuje muránske sklárske umenie
Zdroj: Louis Vuitton
KULTÚRA DIZAJN LOUIS VUITTON UMENIE
Uložiť Uložené

Louis Vuitton predstavuje transformáciu kolekcie flakónov Les Extraits. Na ich dizajne sa podieľali legendárny architekt Frank Gehry a sklársky majster Simone Cenedese. Spojili kreativitu a jedinečnosť benátskeho skla.

Značka predstavila vynovenú kolekciu Les Extraits pod názvom Les Extraits Murano Art Edition. Nový dizajn povyšuje vôňu na umenie. Vznikol pod taktovkou legendárneho architekta Franka Gehryho a sklárskeho majstra Simona Cenedeseho. Táto kombinácia spolu oslavuje benátske sklo, na svojej stránke informuje louis vuitton.com.

Architekt Frank Gehry sa tentoraz chcel na projekt pozrieť zo sochárskeho hľadiska a priniesť do parfumu niečo iné. Podľa Gehryho nejde o hotovú geometrickú formu, dizajn skôr znázorňuje pohyb.

Les Extraits bola pre Franka Gehryho vôbec prvá kolekcia parfumových flakónov, na ktorej spolupracoval. Jeho vášňou je zmena línií pôvodného tvaru na akési plachtenie, ktoré je zobrazené pridanými krivkami, naznačujúcimi priehľadnú plachtu plávajúcu priestorom. Uzáver v podobe imaginárneho kovového kvetu odráža more a predovšetkým absolútny pohyb života.

Flakón je preto jedinečný, čerpá z prírody, pripomína rozkvitnutý kvet, ktorý poeticky stelesňuje jeho charakteristické voľne tečúce sochárske formy. 

umenie dizajn módamóda interiérový dizajn umeniemóda interiérový dizajn umeniemóda interiérový dizajn umenie
Zobraziť galériu
(5)

Vrchný uzáver bol vyrobený v Murane, v srdci tradičného benátskeho sklárstva. Pri výrobe bolo použité ručne robené čierne, červené, modré a priehľadné sklo. Dizajn kvetu, ktorý pripomína pohyb, si vyžadoval remeselnú odbornosť sklárskeho majstra Simona Cenedeseho. Výsledkom je spojenie kreativity a remeselnej zručnosti, v konečnom dôsledku aj pozoruhodné umelecké dielo.

Kolekcia obsahuje päť vôní, ktoré tvoria pomyselnú odyseu. Les Extraits odráža ducha cestovania, ktorý Louis Vuitton oslavuje od svojho založenia. Je inšpirovaná túžbou po vznešených a veľkolepých útekoch v čase a priestore.

Anketa:
Páči sa ti nový dizajn kolekcie?
Je nádherná.
Nepáči sa mi to.
Je nádherná.
85 %
Nepáči sa mi to.
15 %
Domov
Zdieľať
Diskusia