Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
2. novembra 2022, 8:54
Čas čítania 0:43

Na železničnej stanici v Kútoch pribúdajú migranti. Ministerstvo vnútra buduje nové stanové mestečko

Kategória:
News
Uložiť Uložené

Na Slovensku zachytili takmer tritisíc migrantov. Rakúsko a Česko neustále kontrolujú hraničné priechody so Slovenskom.

V železničnej stanici Kúty je zvýšená koncentrácia migrantov, buduje sa tam stanové mestečko. Na Slovensku od konca septembra do pondelka zachytili 2 675 nelegálnych migrantov a 45 prevádzačov, informovala hovorkyňa Ministerstva vnútra SR Zuzana Eliášová.

„Polícia v súčasnosti neeviduje žiadne protiprávne konanie, z ktorého by mali byť podozrivé, resp. ktorého by sa mali dopustiť niektoré z týchto osôb. Policajti naďalej nepretržite reagujú aj na podnety od občanov, ktoré upozorňujú na pohyb jednotlivcov či skupín migrantov,“ povedala hovorkyňa.

Poznamenala, že po komunikácii s miestnou farou bola osobám nachádzajúcim sa na stanici v Kútoch poskytnutá strava. Policajti na mieste koordinujú základnú zdravotnú starostlivosť a pomáhajú zabezpečiť stravu, najmä pre ženy a deti.

Rakúsko predĺžilo v piatok kontroly na hraniciach so Slovenskom predbežne o 15 dní. Pôvodne mali hraničné kontroly na rakúsko-slovenských hraniciach platiť do 28. októbra.

Ministerstvo vnútra prostredníctvom Policajného zboru niekoľko mesiacov rieši zvýšenú nelegálnu migráciu na tzv. balkánskej trase. Na Slovensku sa od zavedenia hraničných kontrol Českom a Rakúskom zintenzívnila hliadková činnosť, uviedla hovorkyňa. Dodala, že Policajný zbor spolupracuje aj s maďarskou políciou, a to aj spoločnými zmiešanými hliadkami priamo na území Maďarska.

Domov
Zdieľať
Diskusia