Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Tento článok je PR správa spoločnosti Huawei.
31. októbra 2022, 13:30
Čas čítania 2:40
Sponzorovaný obsah

Huawei nova 10 Pro bol navrhnutý tak, aby ti pomohol pripraviť vymakaný obsah na sociálne siete

TECH MOBILY
Uložiť Uložené

Tiktok alebo Instagram Reels priniesli nové požiadavky – krátky a kvalitný obsah, ktorý vynikne.

Tento rok sa algoritmy sociálnych sietí pozmenili a začali vyzdvihovať do popredia krátke videá. Tiktok alebo Instagram Reels otvorili nové príležitosti, ako odprezentovať svoj obsah a zaujať publikum. S novým trendom prichádzajú aj nové požiadavky – followeri chcú obsah, ktorý je krátky, no zároveň dostatočne pôsobivý na to, aby zaujal, kedže pozornosť diváka je prchavá. 

Koho baví tvorba obsahu na sociálnych sieťach, pri výbere telefónu si dá pravdepodobne záležať na kvalite fotoaparátu. Novinka z dielne Huawei, smartfón nova 10 Pro, bola navrhnutá tak, aby celý proces natáčania maximálne zjednodušila. Tento telefón sa postará o to, aby si mal profesionálne vyzerajúce videá na akejkoľvek platforme. Naraz môžeš natáčať, upravovať a publikovať obsah. Predstavíme ti niektoré z mnohých spôsobov, ako môže Huawei nova 10 Pro zlepšiť tvoj zážitok z vytvárania krátkych videí na Tiktok či Instagram.

zisti viac o nova 10 Pro

Fotoaparát, ktorému nič neujde

Vďaka funkcii Huawei Multi-Vision Photography je smartfón nova 10 Pro vybavený vysokokvalitnými objektívmi s dvojitým predným fotoaparátom. Vďaka funkcii Instant AF s Quad Phased Detection (QPD) je každý jeden záber profesionálne ostrý, aj keď ho fotila „iba“ predná kamera. Po prvýkrát je jedna šošovka vybavená predným ultraširokouhlým objektívom s automatickým zaostrovaním s rozlíšením 60 megapixelov, ktorá podporuje 100-stupňový širokouhlý záber a kvalitu videa v rozlíšení 4K. Okrem toho je predná kamera vybavená aj selfie videom s 0,7- až 5-násobným priblížením.

huawei
Zdroj: Huawei

Znamená to, že technológia predného fotoaparátu nova 10 Pro nielenže sľubuje vysokokvalitné snímanie videa, ale zvládne aj pokročilé zábery na profesionálnej úrovni. Napríklad beauty vlogeri ocenia až päťnásobné priblíženie, ktoré zachytí každý detail mejkapu. S vysokým rozlíšením predného fotoaparátu sa nemusíš obávať horšej kvality videa pri približovaní alebo odďaľovaní.

“Vždy ocením, keď má smartfón naozaj kvalitný predný fotoaparát. Milujem, keď si môžem spraviť pekné selfie, či už sama alebo s priateľmi, a výsledok je hneď na prvýkrát proste úžasný,“ komentuje novinku česká miss Nikol Švantnerová.

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Nikol Švantnerová (@nikolsvantnerova_official)

Z každého uhla

Smartfón nova 10 Pro je vybavený viacerými kamerami, čo umožňuje snímať kombináciou dvoch predných kamier, prednej a zadnej kamery alebo aj snímania v režime Picture-in-Picture, teda obraz v obraze. Môžeš skombinovať rôzne perspektívy do jedného záberu, aby si mohol efektívne ukázať všetko, čo si zažil.

Táto funkcia viacerých kamier je užitočná najmä pre vlogerov, ktorí sa špecializujú na recenzie produktov alebo produktové „unboxing“ videá. S funkciou Dual-View Video môžeš súčasne nahrávať ukážku produktu aj svoju živú reakciu. Znamená to, nemusíš nahrávať dve videá, stačí len jedno, čo ti ušetrí čas najmä v postprodukcii.

Buď stredobodom pozornosti

Pri zadnom fotoaparáte si môžeš vybrať funkciu Follow Focus, ktorá uzamkne zaostrenie na objekt a potom ho inteligentne sleduje. Keď sa v rámčeku zobrazí jedna osoba, zaostrovací rámček fotoaparátu ju bude automaticky sledovať. S viacerými objektmi v zábere môžu používatelia manuálne klepnúť a vybrať, ktorý objekt v zábere sa má zaostriť. Čas fókusu je štandardne 6 sekúnd, no fotoaparát bude stále vnímať objekt a zaostrí, keď sa znova objaví pred fotoaparátom.

huawei
Zdroj: Huawei

Funkcia Follow Focus je vhodná pre obsah, ktorý si vyžaduje veľa pohybu. Či už ide o cestovateľské video, fitnes cviky alebo tanečnú choreografiu, už viac nebudeš musieť opakovane prestavovať kameru, aby si bol stále v zornom poli. Keďže objektív pohotovo sleduje a zachytáva každý tvoj pohyb, je to podobné, akoby si mal vo svojom zariadení zabudovaného profesionálneho kameramana.

kúp si huawei nova 10 pro

Nekonečné možnosti úprav

Smartfón Huawei nova 10 Pro vytvorí videá jedným klikom – v apke Petal Clip. Môžeš využiť širokú škálu šablón a nástrojov na úpravu videí. Petal Clip sa tiež bezproblémovo pripája k sociálnym sieťam, vďaka čomu prebehne zverejnenie tvojho obsahu online iba pár klikmi. Vďaka integrácii Petal Clip je teraz ešte jednoduchšie preniesť svoje videá priamo do strihového štúdia.

Pomocou technológie AI a knižnice médií Huawei môžeš tiež pridávať rôzne špeciálne efekty, nálepky, hudbu, písma, zvukové efekty, prechody, animácie a ďalšie zaujímavé vlastnosti, ktoré odlíšia tvoje video od ostatných. 

Si pripravený posunúť svoje vlogovacie schopnosti na ďalšiu úroveň? S pomocníkom Huawei nova 10 Pro to bude hračka. Smartfón nova 10 Pro sa predáva vo farbách Starry Silver a Starry Black za odporúčanú maloobchodnú cenu 749 eur.

Domov
Zdieľať
Diskusia