Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Tento článok je sponzorovaný obsah spoločnosti BIS audio
6. novembra 2022, 15:30
Čas čítania 2:06
Sponzorovaný obsah

Nikdy sme nevyrobili lepšie slúchadlá. Hovoria výrobcovia o novinke Bowers & Wilkins Px8

Nikdy sme nevyrobili lepšie slúchadlá. Hovoria výrobcovia o novinke Bowers & Wilkins Px8
Zdroj: Bowers & Wilkins
TECH REPRODUKTORY A SLÚCHADLÁ
Uložiť Uložené

Ak hľadáš bezdrôtové slúchadlá, ktoré si stačí nasadiť a okamžite zabudneš na okolitý svet, toto sú ony.

Zavrieš oči, pustíš play a zrazu si uprostred koncertu. Nepočuješ ľudí, ktorí sa vedľa teba rozprávajú, a už vôbec nie ten pohár, ktorý práve zadunel pri páde na zem. Nejde o žiadnu novú metaverse udalosť, reč je o nových slúchadlách Bowers & Wilkins Px8.

Spoločnosť patrí ku skúseným výrobcom špičkových reproduktorov a hudobných systémov a svoje skúsenosti využíva aj pri vývoji slúchadiel. Najnovší model – bezdrôtové Px8 – označil samotný výrobca za najlepšie slúchadlá, aké doteraz vyrobili. Čím sú také výnimočné? Na ich vlastnosti sme sa pozreli v spolupráci s BIS audio, kde si ich budeš môcť čoskoro aj zakúpiť.

prejsť na web

Dizajn stvorený na komfortné počúvanie 

Dizajn nového modelu vychádza z predchádzajúceho Px7, avšak nastali tu určité zmeny, ktoré sa dotkli konštrukcie a výberu materiálov. Px8 má konštrukciu vyrobenú z liateho hliníka, vnútro náuškov je vystlané vankúšikmi z pamäťovej peny, ktoré sú zabalené v koži napa. Slúchadlá sú dostupné v dvoch farebných vyhotoveniach – čiernej a hnedej. 

Bowers & Wilkins  Px8
Zdroj: Bowers & Wilkins

Okrem týchto dvoch farebných vyhotovení existuje aj špeciálna edícia dizajnu Px8 007 Edition, ktorá vznikla pri príležitosti 60 rokov od premietania prvého filmu o Jamesovi Bondovi. Nečakaj výrazné prvky dizajnu, je diskrétny rovnako ako samotný hrdina. Model vo vyhotovení midnight blue (polnočná modrá) a v koženej úprave je inšpirovaný smokingom, ktorý mal na sebe James Bond v prvom filme pred 60 rokmi. Detaily limitovanej edície sú naozaj minimalistické – model sa odlišuje červeným posuvným vypínačom a klasickým logom 007 na vrchnej časti ušnice. Logo so zbraňou je aj na vnútornej strane jednej z ušníc. 

Šampión medzi slúchadlami s aktívnym potlačením hluku 

Vlajková loď Px8 sa pýši kvalitným potlačením okolitého hluku bez toho, aby ovplyvnila zážitok z počúvania. Šesť mikrofónov spolupracuje na tom, aby si mohol počúvať hudbu bez rušenia a tvoje telefonáty neboli prerušované ruchom kancelárie či zvukom vetra. Dva mikrofóny monitorujú výstup meniča, dva snímajú okolitý ruch a dva poskytujú vynikajúcu čistotu hlasu. 

Technológia zaručuje najlepší zážitok z hudby 

Priprav sa na špičkový zvuk, za ktorým stojí použitá technológia v slúchadlách. Vnútri mušlí sa nachádzajú meniče so 40 mm karbónovými membránami. Model Px8 využíva technológiu Qualcomm’s aptXTM, vďaka ktorej majú bezdrôtové slúchadlá najlepšiu zvukovú kvalitu a nízku latenciu. 

Slúchadlá podporujú aj pripojenie pomocou USB-C a 3,5 mm kábla, pričom oba sú súčasťou balenia. Či už použiješ bezdrôtové pripojenie, alebo pomocou kábla, Px8 kombinujú svoju výkonnú konfiguráciu s výkonným DSP (Digital Signal Processing) vyvinutým spoločnosťou Bowers & Wilkins. Dvadsaťštyribitové hudobné súbory zo streamovacích služieb tak počúvaš vo vysokej kvalite. 

Batéria slúchadiel ti poskytuje na jedno nabitie 30 hodín počúvania a disponuje aj funkciou rýchleho nabíjania – za 15 minút možno slúchadlá dobiť na 7 hodín. 

Bowers & Wilkins  Px8
Zdroj: Bowers & Wilkins

Prispôsob si počúvanie pár kliknutiami v aplikácii 

Počúvanie hudby zo streamovacích platforiem posúva na nový level aj hudobná aplikácia spoločnosti Bowers & Wilkins Music App. Môžeš rovno cez ňu prehrávať zvukové súbory zo služieb Deezer, Qobuz či TIDAL. Aplikácia však slúži aj na konfiguráciu slúchadiel, a ak máš doma ďalší soundsystém spoločnosti, môžeš pár kliknutiami prejsť z počúvania doma na počúvanie cez slúchadlá.

Bowers & Wilkins  Px8
Zdroj: Bowers & Wilkins

Si pripravený na nový zážitok z počúvania? Viac si o slúchadlách môžeš prečítať v blogu od BIS audio, prípadne môžeš navštíviť jednu z ich predajní, kde ti skúsení predajcovia poradia nielen pri výbere nových slúchadiel.

viac informácií
Domov
Zdieľať
Diskusia