Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Tímea Krauszová
23. októbra 2022, 13:54
Čas čítania 0:24

Vo Veľkej Fatre museli zachraňovať „zhríbovaných“ poľských turistov. Cestou na Kráľovú studňu pojedli halucinogénne huby

Kategória:
News
Uložiť Uložené

Huby dostali od turistov, ktorých stretli po ceste.

V sobotu večer zasahovali horskí záchranári vo Veľkej Fatre pri bizarnom prípade. Podľa príspevku na Facebooku bola v horskom hoteli Kráľova studňa skupina poľských turistov, ktorí cestou do hotela zjedli halucinogénne huby. Turistom poskytli prvú pomoc a previezli ich do nemocnice v Banskej Bystrici.

Huby, koláčiky, výlet

Halucinogénne huby aj s koláčmi im podľa záchranárov ponúkla ďalšia skupina turistov. Stretli ich počas túry z Blatnice na Kráľovu studňu.

„Intoxikované osoby boli rozrušené a zmätené, bolo im nevoľno a strácali zmysel pre realitu,“ opisujú záchranári. Turisti dostali prvú pomoc vrátane liekov a potom ich terénnym vozidlom previezli do nemocnice v Banskej Bystrici.

turisti vo fatre
Zdroj: Horská záchranná služba
Domov
Zdieľať
Diskusia