Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Martin Adam Pavlík TASR
17. októbra 2022, 14:59
Čas čítania 0:54

Stav pacientky zranenej pri streľbe v centre Bratislavy sa zlepšuje. Po operácii však naďalej zostáva v nemocnici

Kategória:
News
Uložiť Uložené
Stav pacientky zranenej pri streľbe v centre Bratislavy sa zlepšuje. Po operácii však naďalej zostáva v nemocnici
Zdroj: Refresher/Ivan Koribanič

Pri nehode utrpela strelné poranenia.

Stav hospitalizovanej pacientky, ktorá bola zranená pri minulotýždňovej streľbe v centre Bratislavy, sa zlepšuje. Je stabilizovaná a zatiaľ zostáva v nemocnici. 

„Zranená, ktorá utrpela strelné poranenia, je po operácii, jej stav je stabilizovaný a zlepšuje sa každým dňom. Zatiaľ zostáva i naďalej hospitalizovaná,“ povedala hovorkyňa Univerzitnej nemocnice Bratislava (UNB) Eva Kliská.

V centre Bratislavy na Zámockej ulici došlo v stredu (12. 10.) večer pred podnikom, ktorý navštevuje LGBTI+ komunita, k streľbe. Na mieste zomreli dvaja muži a zranená bola jedna žena.

Streľba v Bratislave | Útok v Bratislave | pochod | Námestie SNP
Ľudia si pred podnikom Tepláreň uctili obete zapálením sviečky. Zdroj: Refresher/Ivan Koribanič


Páchateľ, ktorým zrejme bol Juraj K., syn kandidáta strany Vlasť Štefana Harabina, z miesta činu ušiel. Polícia ho našla na druhý deň ráno mŕtveho, spáchal samovraždu. Juraj mal účet na Twitteri pod pseudonymom NTMA0315, na ktorý niekoľko hodín pred streľbou zverejnil viac ako 60-stranový manifest.

Opísal v ňom motiváciu, ktorá ho údajne viedla k streľbe, a vinu za svetové problémy opakovane zvaľoval na židovskú komunitu spoločne s LGBTI komunitou. Hovoril takisto o údajnej nevyhnutnosti „boja za bielu rasu“.


O tragédii v centre hlavného mesta písali aj svetové médiá. Odštartovala zároveň vlnu pochodov s cieľom podporiť queer ľudí. Z bratislavského zhromaždenia, na ktoré prišli tisíce ľudí a na pódiu prehovorila aj prezidentka Zuzana Čaputová, sme priniesli aj reportáž

 
Prípad vyšetruje Národná kriminálna agentúra. Jej šéf Ľubomír Daňko nevylúčil prekvalifikovanie skutku tragickej streľby v Bratislave na trestný čin terorizmu. So spoluprácou pri vyšetrovaní má pomôcť Europol aj FBI.

Domov
Zdieľať
Diskusia