Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Viktor Kniš
13. októbra 2022, 11:36
Čas čítania 1:36

Matovič reaguje na dvojnásobnú vraždu. Vidí nenávisť voči politikom, „teplým“ a kresťanom

Kategória:
News
Uložiť Uložené

Igor Matovič sa na Facebooku vyjadril k vražde dvoch ľudí, ktorá bola zrejme motivovaná nenávisťou k sexuálnej orientácii LGBTI ľudí.

Minister financií a predseda najsilnejšej koaličnej strany Igor Matovič sa vyjadril k dvojnásobnej vražde mladých ľudí pred podnikom Tepláreň. Predseda najsilnejšieho hnutia v parlamente vidí burcovanie verejnosti proti politikom. 

„Strata moci mocných, neúspešné voľby neúspešných, voľné ruky OČTK, covid, inflácia, vojna, energie, utečenci… sa stali od volieb zámienkami na burcovanie priam živočíšnej nenávisti. Objektmi nenávisti sa stali lekári, hygienici, vládni politici, vedci, policajti, Ukrajinci, vyšetrovatelia, prokurátori,“ tvrdí expremiér.  

Matovič vidí množstvo podľa jeho názoru neoprávnenej kritiky politických predstaviteľov od tých, ktorí nevyhrali voľby. 

 
V statuse tvrdí, že vo verejnosti je veľa nenávisti nielen voči LGBTI ľuďom, ale aj voči kresťanom.
 
„Zrazu je normál nenávidieť teplého, lebo je teplý. Zrazu je normál nenávidieť kresťana, lebo je kresťan. Zrazu je normál nenávidieť,“ tvrdí bývalý predseda vlády. 

Igor Matovič v ďalšom statuse poukázal na to, že pôvodným cieľom Juraja K. bol údajne predseda vlády Eduard Heger zo strany OĽaNO. Útočník sa v deň útoku na Tepláreň fotil aj pred bytovkou, kde premiér býva. „Chorý človek, ktorý veľmi túžil zabíjať. Prvý na rane bol premiér Heger. Nevyšlo, tak išiel ďalej po svojom rebríčku nenávisti a doplatili nato dvaja nevinní ľudia,“ dodal Matovič.  

Statusy Igora Matoviča
Zdroj: TASR

Lipšic: Slová sa niekedy premenia na skutky

Špeciálny prokurátor Daniel Lipšic tvrdí, že polícia zatiaľ nevie potvrdiť konkrétny motív vraždy dvoch ľudí na Zámockej ulici pred klubom Tepláreň. „Vyšetrovanie je v počiatočnej fáze, robia sa všetky úkony, ktoré by vedeli dokresliť motív strelca,“ povedal Lipšic. 

Zároveň apeloval na verejnosť, aby si uvedomila, že slová sa niekedy premenia na skutky.

„Všetky verejne činné osoby by sa mali zamyslieť nad tým, či eskalácia vášní voči komukoľvek nemôže priviesť jedincov v emočne slabšej chvíli ku skutkom. Zatiaľ je pravdepodobným motívom tohto činu nenávisť k osobám inej rasy, inej sexuálnej orientácie. Obávam sa, aby podobné činy nepokračovali. Slová majú svoju váhu a vážnosť. Tí, ktorí ich vyslovujú, to robia z účelových dôvodov. Ale u iných osôb môžu tieto slová vyvolať podnet k násilnej akcii,“ povedal Daniel Lipšic médiám. 

Naživo počas celého dňa sledujeme dianie v súvislosti so streľbou v Bratislave, pri ktorej zomreli dvaja mladí ľudia. Streľba sa odohrala pred LGBTI podnikom Tepláreň.

Mohlo by ťa zaujímať:
Strelcom zo Zámockej je pravdepodobne 19-ročný Juraj. O vražde dvoch ľudí informoval sám ako prvý na Twitteri.
Obavy, že sa streľba z Bratislavy zopakuje, sú na mieste, tvrdí expert. Útočník si po vraždách užíval pozornosť (Rozhovor).
FOTO: Boli sme na prvom pochode za Matúša a Juraja, ktorých zavraždil strelec v Teplárni.
Domov
Zdieľať
Diskusia