Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Viktor Kniš
6. októbra 2022, 19:46
Čas čítania 0:54

AKTUÁLNE: Dušan Dědeček, ktorý zabil autom 5 ľudí, nejde do väzby, súd ho pustil na slobodu

Kategória:
News
Uložiť Uložené
AKTUÁLNE: Dušan Dědeček, ktorý zabil autom 5 ľudí, nejde do väzby, súd ho pustil na slobodu
Zdroj: TASR

Dušan Dědeček je obvinený z trestného činu všeobecného ohrozenia, hrozí mu doživotie.

Dušan Dědeček, ktorý v nedeľu večer opitý šoféroval a spôsobil smrť piatich mladých ľudí, nejde do vyšetrovacej väzby. Rozhodol o tom Okresný súd Bratislava I, podľa ktorého neexistuje nebezpečenstvo, že by utiekol. Prokurátor chcel obvineného vo väzbe pre jeho postavenie funkcionára v športovom zväze. Funkcie sa Dědeček vzdal v stredu popoludní.

Dušan Dědeček je obvinený z trestného činu všeobecného ohrozenia, hrozí mu 20 až 25 rokov alebo doživotie. Pôvodne skutok posúdili ako usmrtenie, kde je sadzba maximálne 12 rokov, ale prokurátor sa rozhodol pre vyššiu kvalifikáciu.

„Súd nevzhliadol dôvod tzv. útekovej väzby pre hrozbu vysokého trestu. Súd nevzhliadol ani dôvod tzv. preventívnej väzby, keďže hrozba pokračovania v identickom alebo obdobnom konaní z konania obvineného a iných konkrétnych skutočností nevyplýva,“ priblížil hovorca súdu Pavol Adamčiak. Dodal, že súd konštatoval dôvodnosť vzneseného obvinenia.

Okresný súd v hlavnom meste rozhodoval o väzbe takmer 4 hodiny. Dědeček následne utiekol pred novinármi počas živého vstupu viacerých televízii a nevyužil možnosť postaviť sa ich otázkam. 


Keďže nejde o právoplatné rozhodnutie, prokurátor sa odvolal. O jeho sťažnosti bude na verejnom zasadnutí rozhodovať Krajský súd v Bratislave v piatok 14. októbra

3. októbra 2022, 11:10 Čas čítania 2:37 Svedok tragédie na Zochovej prezradil Refresheru: Opitý vodič nebrzdil, do ľudí vrazil v 80- až 100-kilometrovej rýchlosti Svedok tragédie na Zochovej prezradil Refresheru: Opitý vodič nebrzdil, do ľudí vrazil v 80- až 100-kilometrovej rýchlosti
Mohlo by ťa zaujímať:
– Vodič Dušan Dědeček po vytriezvení prosil policajtov, aby ho zabili, ináč sa vraj zabije sám.
Polícia: Opitému vodičovi, ktorý spôsobil smrť piatich ľudí na Zochovej, hrozí doživotie.
Dušan Dědeček vraj pil pred nehodou celý deň. V minulosti porušil dopravné predpisy 16-krát.
Domov
Zdieľať
Diskusia