Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Ema Stanovská
4. októbra 2022, 17:08
Čas čítania 1:07

Polícia: Opitému vodičovi, ktorý spôsobil smrť piatich ľudí na Zochovej, hrozí doživotie

Kategória:
News
Uložiť Uložené

Muža obvinili z trestného činu všeobecného ohrozenia.

Polícia navrhuje väzbu pre opitého vodiča, ktorý spôsobil v nedeľu tragickú nehodu v centre Bratislavy s piatimi obeťami. Obvinili ho z trestného činu všeobecného ohrozenia. V prípade preukázania viny mu hrozí trest odňatia slobody na 20 až 25 rokov alebo na doživotie. Polícia o tom informovala na Facebooku.

„Policajti odboru kriminálnej polície Krajského riaditeľstva Polícia SR – Bratislavský kraj sa v priebehu uplynulých hodín intenzívne zaoberali vyšetrovaním okolností tragickej udalosti, ku ktorej došlo v nedeľu (02. 10. 2022) na zastávke mestskej hromadnej dopravy Zochova,“ píšu policajti.

Na základe doterajšej dôkaznej situácie došlo k zmene právnej kvalifikácie a následne bolo zo strany vyšetrovateľa bratislavskej krajskej kriminálky vznesené obvinenie z trestného činu všeobecného ohrozenia 60-ročnému Dušanovi D. z Bratislavy.

3. októbra 2022, 18:01 Čas čítania 0:09 Takto reagoval opitý vodič po náraze do ľudí na zastávke MHD v Bratislave Takto reagoval opitý vodič po náraze do ľudí na zastávke MHD v Bratislave

„V prípade preukázania viny pred súdom hrozí obvinenému mužovi v zmysle zákona za toto konanie trest odňatia slobody na dvadsať až dvadsaťpäť rokov alebo trest odňatia slobody na doživotie. Zo strany vyšetrovateľa bol v tejto súvislosti spracovaný aj podnet k návrhu na väzobné stíhanie obvineného muža,“ dodala polícia.

Tragédia sa odohrala v nedeľu večer na frekventovanej zastávke Zochova v Bratislave. Vodičom bol generálny sekretár Deaflympijského výboru Slovenska Dušan Dědeček, ktorý šoféroval pod vplyvom alkoholu a narazil do zastávky, kde v tom čase stáli desiatky ľudí. Incident si vyžiadal smrť piatich ľudí, v nemocnici sú ďalší zranení.

Refresher sa v pondelok rozprával so svedkom nehody Tomášom, ktorý nám tragický incident podrobne opísal. Článok si môžeš prečítať tu.

Mohlo by ťa zaujímať:
– Vodič Dušan Dědeček po vytriezvení prosil policajtov, aby ho zabili, ináč sa vraj zabije sám
Dušan Dědeček vraj pil pred nehodou celý deň. V minulosti porušil dopravné predpisy 16-krát
– VIDEO: Pár hodín po tragickej nehode na Zochovej zrámoval iný vodič zastávku v Hrkovciach. Zaspal za volantom
Späť
Zdieľať
Diskusia