Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Eduard Starkbauer
5. októbra 2022, 10:07
Čas čítania 0:53

Dušan Dědeček vraj pil pred nehodou celý deň. V minulosti porušil dopravné predpisy 16-krát

Kategória:
News
Uložiť Uložené

Prokurátor už podal žiadosť o jeho vzatie do väzby.

Dušan Dědeček, ktorý v nedeľu večer v stave ťažkej opitosti zabil autom piatich študentov na zastávke Zochova, mal v deň nehody piť dlhší čas. Za ostatných 11 rokov spáchal 16 dopravných priestupkov. Podľa portálu TV noviny.sk sa najčastejšie dopúšťal prekročenia povolenej rýchlosti. 

dedecek, zochova
Zdroj: TASR/Alexandra Kubalová, https://deaflympic.sk/

Prokurátor sa stotožnil s podnetom policajného vyšetrovateľa a Dědečka obvinil z trestného činu všeobecného ohrozenia. Zároveň podal návrh na väzbu z obavy, že bývalý funkcionár bude pokračovať v trestnej činnosti. Hovorca Krajského súdu Bratislava Pavol Adamčiak potvrdil, že o návrhu sa rozhodne za 72 hodín od jeho podania, keďže ide o obzvlášť závažný zločin. 

V deň nehody bývalý generálny sekretár Slovenského deaflympijského výboru údajne pil tvrdý alkohol doma aj v práci. Na mieste smrteľnej tragédie, pri ktorej zahynulo 5 ľudí a ďalších 5 skončilo v nemocnici, nafúkal Dědeček 1,6 promile. V nemocnici skončil aj jeho syn, ktorý bol na mieste spolujazdca. 

nehoda na zochovej, zochova
Zdroj: Facebook/Polícia Slovenskej republiky

Dušan Dědeček na policajnom výsluchu vyjadril nad tragédiou ľútosť. Po vytriezvení vraj policajtov prosil, aby ho zabili, ináč sa zabije sám. Hrozí mu výnimočný trest 20 až 25 rokov alebo doživotie. 

Mohlo by ťa zaujímať:
– Vodič Dušan Dědeček po vytriezvení prosil policajtov, aby ho zabili, ináč sa vraj zabije sám.
Polícia: Opitému vodičovi, ktorý spôsobil smrť piatich ľudí na Zochovej, hrozí doživotie.
– VIDEO: Pár hodín po tragickej nehode na Zochovej zrámoval iný vodič zastávku v Hrkovciach. Zaspal za volantom.
Domov
Zdieľať
Diskusia