Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Tímea Krauszová
6. októbra 2022, 11:06
Čas čítania 1:05

Dušan Dědeček poslal list spoza mreží: odstupuje zo svojej pozície a ospravedlňuje sa

Kategória:
News
Uložiť Uložené

List adresoval Deaflympijskému výboru Slovenska.

Dušan Dědeček, obvinený z trestného činu všeobecného ohrozenia, po tom, čo pri autonehode na Zochovej v Bratislave spôsobil smrť piatich ľudí, poslal ručne napísaný list Deaflympijskému výboru Slovenska. Zo svojej pozície generálneho sekretára DVS týmto listom odstúpil, pretože nechce, aby sa hanba, ktorá ho bude doživotne prenasledovať, preniesla na prácu výboru pre nepočujúcich športovcov. List zverejnili počas večerných správ na JOJke.

List Dědeček adresoval členom výkonného výboru DVS a poslal im ho prostredníctvom svojho právnika 5. októbra. Píše v ňom, že „svojou hlúposťou a nezodpovednosťou spôsobil obrovskú tragédiu, ktorou zmaril životy mladých ľudí“. Dodáva, že spôsobil utrpenie mnohým ľuďom a že sa s tým nikdy nemôže zmieriť. Preto abdikuje na post generálneho sekretára. Chce, aby výbor pokračoval v práci pre nepočujúcich športovcov bez hanby, ktorá sa s Dědečkom bude ťahať navždy.

„Viem, že toto moje zlyhanie sa nedá nijako napraviť, ale napriek tomu chcem uviesť, že ma to hlboko a nesmierne mrzí, a to aj vo vzťahu voči vám mojim kolegom a tomu, čo som spolu s vami v DVS budoval,“ píše ďalej v liste.

7. apríla 2024, 6:22 Čas čítania 10:56 PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024: Pellegrini útočil v prvej debate na Matoviča aj Korčoka. Hlas možno v budúcnosti pohltí Smer, dodal PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024: Pellegrini útočil v prvej debate na Matoviča aj Korčoka. Hlas možno v budúcnosti pohltí Smer, dodal

K nehode na Zochovej došlo 2. októbra večer a vyžiadala si päť ľudských životov. Vinníkovi nehody namerali približne 1,6 promile alkoholu v krvi, jeho spolujazdcovi jedno promile. Obvinili ho z trestného činu všeobecného ohrozenia. V prípade preukázania viny mu hrozí trest odňatia slobody na 20 až 25 rokov alebo na doživotie.

Dědečkov list.
Dědečkov list. Zdroj: DVS
Mohlo by ťa zaujímať:
– Vodič Dušan Dědeček po vytriezvení prosil policajtov, aby ho zabili, ináč sa vraj zabije sám.
Polícia: Opitému vodičovi, ktorý spôsobil smrť piatich ľudí na Zochovej, hrozí doživotie.
– VIDEO: Pár hodín po tragickej nehode na Zochovej zrámoval iný vodič zastávku v Hrkovciach. Zaspal za volantom.
Domov
Zdieľať
Diskusia