Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Ema Stanovská
1. októbra 2022 o 17:39
Čas čítania 0:36

Bývalý pokladník Smeru Viktor Stromček vlastní vilu vo Francúzsku za 5 miliónov eur

Kategória:
News
Uložiť Uložené

Je pritom otázne, ako si mohol politik takúto vilu dovoliť.

Bývalý generálny manažér strany Smer-SD Viktor Stromček vlastní podľa zistení denníka SME na francúzskom pobreží luxusnú vilu v hodnote piatich miliónov eur. Počas jeho pôsobenia v politike pritom podľa jeho majetkových priznaní zarobil len niečo vyše štvrť milióna eur.

Z dokumentov, ktoré získala redakcia SME, vyplýva, že Stromček je majiteľom spoločnosti Les petits arbres (v preklade „Stromčeky“) so sídlom v Monaku, ktorej patrí veľký pozemok s dvomi domami a bazénom. Informácie potvrdili aj dva od seba nezávislé francúzske weby, ktoré zhromažďujú zoznamy súkromných spoločností.

Expolitik odmietol odpovedať

Stromček odmietol redakcii odpovedať na otázky a dodal: „Nevidím žiadny verejný záujem, aby ste o tomto písali. Vidím v tom prekrývačku iných tém.“

Stromčekova firma vznikla 17. decembra 2018 v ten istý deň, ako došlo ku kúpe nehnuteľnosti. Dnes má odhadovanú hodnotu približne päť miliónov eur.

Majetok na Azúrovom pobreží vlastní aj exminister dopravy Ján Počiatek (Smer-SD). Pred jeho vilou si počas predvolebnej kampane robil video Igor Matovič.

Domov
Zdieľať
Diskusia