Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Ema Stanovská
1. októbra 2022 o 8:53
Čas čítania 0:31

Prieskum Focusu: voľby by vyhral Hlas, PS predbehlo SaS

Kategória:
News
Uložiť Uložené

Voliči by svoj hlas odovzdali aj hnutiu Republika, ktoré si v porovnaní s júnom o niečo prilepšilo.

Ak by sa v septembri konali parlamentné voľby, vyhral by ich Hlas s 20,3 percenta. Nasledoval by Smer s 15,3 percenta a na treťom mieste by skončilo Progresívne Slovensko s 9,1 percenta. Vyplýva to z prieskumu, ktorý uskutočnila agentúra Focus pre televíziu Markíza. 

Stranu SaS by volilo 8,2 percenta opýtaných. Oproti júnu sa liberáli prepadli o 1,4 percentuálneho boda. Voliči by svoj hlas odovzdali aj hnutiu Republika (7,8 percenta) a hnutiu OĽaNO (7,2 percenta). Republika si v porovnaní s júnom o niečo prilepšila. Do parlamentu by sa dostalo aj hnutie Sme rodina a KDH.

Refresher
Zdroj: Refresher

Prieskum verejnej mienky sa uskutočnil v dňoch 21. – 27. septembra 2022 formou osobných rozhovorov. Výberovú vzorku tvorilo 1009 respondentov, ktorí reprezentujú populáciu Slovenska vo veku nad 18 rokov z hľadiska pohlavia, veku, vzdelania, národnosti, veľkostných kategórií sídiel a krajského členenia.

Domov
Zdieľať
Diskusia