Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Jakub Paulík
28. septembra 2022, 20:00
Čas čítania 0:46

TOP 3 v stredu: NR SR odvoláva Matoviča, Rakúsko a Česko začne kontrolovať hranice, ekonomike hrozí kolaps

Kategória:
News
Uložiť Uložené

Toto sú najvýraznejšie správy dnešného dňa.

Parlament odvoláva Igora Matoviča

V parlamente prebieha odvolávanie šéfa rezortu financií Igora Matoviča, ktoré iniciovala bývalá vládna strana Sloboda a solidarita. Proces v pléne môžu občania sledovať aj online. Kto všetko sa vopred prihlásil, že zahlasuje za odvolanie ministra, si môžeš prečítať v tomto článku.

Igor Matovič
Zdroj: TASR/Jaroslav Novák

Heger upozornil na možný kolaps ekonomiky

Súčasná energetická kríza môže podľa predsedu vlády Eduarda Hegera „zabiť našu ekonomiku“. Jeho slová označil denník Financial Times za najostrejšie vyjadrenie predstaviteľa Európskej únie týkajúce sa globálnej krízy s energiami. Postoj premiéra k súčasnej situácii nájdeš tu.

Eduard Heger
Zdroj: TASR/Jakub Kotian

Kontroly na hraniciach zavádza aj Rakúsko

Po rozhodnutí českej vlády o kontrole hraníc so Slovenskom sa k situácii so zvýšeným prechodom ilegálnych migrantov rovnako postavilo aj Rakúsko. Hranice s našou krajinou začnú prísnejšie kontrolovať o polnoci zo stredy 28. septembra na štvrtok 29. septembra. Minister vnútra Roman Mikulec tvrdí, že Slovensko si plní povinnosti na 100 % a lepšie kontrolovať majú Maďari svoju vonkajšiu hranicu so Srbskom.

Hranice
Zdroj: PZ SR

Instagramový post dňa: V Deadpoolovi uvidíme Wolverina

Aj keď Hugh Jackman oficiálne s postavou Wolverina sekol, nakoniec sa nechal nahovoriť na posledný návrat. Ryan Reynolds na svojom Instagrame spôsobom jemu vlastným oznámil, že Jackmanov Wolverine sa ukáže v pripravovanom pokračovaní Deadpoola.

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Ryan Reynolds (@vancityreynolds)

Domov
Zdieľať
Diskusia