Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Eduard Starkbauer
28. septembra 2022, 8:50
Čas čítania 0:25

Rakúsko o polnoci zavádza kontroly na slovenských hraniciach

Kategória:
News
Uložiť Uložené

Rakúsko sa pridalo k Českej republike.

Rakúsko od polnoci zo stredy na štvrtok zavedie kontroly na hraniciach so Slovenskou republikou, povedal hovorca rakúskeho ministra vnútra Gerharda Karnera. Od štvrtka obnovuje kontroly na slovenských hraniciach aj Česko. Ako dôvod uviedlo zvýšenú nelegálnu migráciu. Oznámil to v pondelok český premiér Petr Fiala.

27. septembra 2022, 8:02 Čas čítania 0:47 Česko dočasne obnoví kontroly na hraniciach so Slovenskom. Praha tvrdí, že na vine je slovenská vláda Česko dočasne obnoví kontroly na hraniciach so Slovenskom. Praha tvrdí, že na vine je slovenská vláda

Šéf rakúskeho rezortu vnútra v rozhlasovej stanici Ö1 priblížil, že Rakúsko zavedie kontroly na hraniciach so Slovenskom taktiež z dôvodu zvýšenej nelegálnej migrácie. „Je nevyhnutné zareagovať skôr, než zareagujú prevádzači,” povedal Karner.

Ako ďalej uviedol, väčšina nelegálnych migrantov prichádza do Rakúska cez hranice s Maďarskom. Rakúski policajti budú podľa jeho slov kontrolovať predovšetkým dodávky a väčšie vozidlá, pri ktorých hrozí väčšie riziko prepravy nelegálnych migrantov. 

Domov
Zdieľať
Diskusia