Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
28. septembra 2022, 19:05
Čas čítania 0:28
Jakub Paulík

Známa letecká spoločnosť povolí zamestnancom nosiť uniformy bez ohľadu na pohlavie

ZAUJÍMAVOSTI CESTOVANIE LGBT+ LIETADLO VIRGIN ATLANTIC
Uložiť Uložené

Okrem toho firme neprekáža ani to, ak majú jej zamestnanci viditeľné tetovania.

Letecká spoločnosť Virgin Atlantic vo svojom promo videu informovala o špecifickom dress code pre zamestnancov. Tým povolila, že môžu nosiť vybrané druhy uniforiem bez ohľadu na pohlavie. 

Na uniformách môžu mať navyše pripnutý odznak, ktorý cestujúcim ozrejmí, akým zámenom ich majú oslovovať. Ako uvádza The Guardian, o odznaky môžu požiadať pri check-ine aj zákazníci.

V danom smere sa Virgin Atlantic výrazne odlišuje od mnohých leteckých spoločností, ktoré podobne voľné pravidlá nemajú a ich zamestnanci musia nosiť uniformy určené striktne pre mužov a ženy.

Virgin Atlantic týmto krokom priamo nadväzuje na pravidlo, ktoré zamestnancom povoľuje, aby mali tetovania aj na viditeľných miestach, informuje The Guardian. V minulosti takisto patrili medzi prvé letecké firmy, ktoré upustili od pravidla povinného mejkapu pre zamestnankyne.

Anketa:
Páčia sa ti kroky spoločnosti Virgin Atlantic?
Áno.
Ako ktoré.
Nie.
Áno.
35 %
96 Hlasov
Ako ktoré.
18 %
51 Hlasov
Nie.
47 %
130 Hlasov
Domov
Zdieľať
Diskusia