Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Daniel Mikolášik
16. septembra 2022 o 16:05
Čas čítania 0:46

V prípade spackanej operácie, pri ktorej zomrel otec dvoch detí, bola na vine nemocnica. Rodine zaplatí 210 000 €, rozhodol súd

Kategória:
News
Uložiť Uložené

29-ročný Ivan mal po banálnej operácii ucha zostať v nemocnici maximálne 10 dní. Napokon tam však v dôsledku chyby lekárov zostal 6 mesiacov, po ktorých zomrel.

Súd rozhodol, že v prípade spackanej operácie, pri ktorej zomrel 29-ročný Ivan, otec dvoch detí, bola na vine Fakultná nemocnica v Nitre. Pozostalá rodina spoznala po takmer 7 rokoch definitívny rozsudok. Nemocnica sa jej musí ospravedlniť a vyplatiť odškodné vo výške 210 000 eur, informujú tvnoviny.sk.

Mladý informatik Ivan zomrel v januári 2016 po banálnej operácii ucha, kde mal nezhubný nádor. Podľa lekárov malo ísť o bežný zákrok, pričom po operácii mal pacient zostať v nemocnici maximálne 10 dní. Napokon tam však zostal 6 mesiacov, po ktorých zomrel.

V minulosti nemocnicu pokutoval už aj Úrad pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou, ktorý potvrdil, že lekári počas operácie ucha, kde mal Ivan nezhubný nádor, urobili chybu. Rodina spočiatku žiadala vyššie odškodné, no súd napokon nemocnici uložil zaplatiť presne 210-tisíc eur.

„Krajský súd potvrdil rozhodnutie prvostupňového súdu v plnom rozsahu. To znamená v rozsahu písomného ospravedlnenia nemocnice rodine Markovičovcov za nesprávne poskytnutú zdravotnú starostlivosť a konkrétne sumy náhrady nemajetkovej ujmy spolu vo výške 210 000 eur,“ vyjadrila sa právna zástupkyňa rodiny Soňa Tóthová.

19. septembra 2024 o 12:10 Čas čítania 2:29 Žena z legendárnej fotky Fica s Colou dostala vysokú pozíciu na úrade vlády. Jej správu využili pri útoku na odborníkov Žena z legendárnej fotky Fica s Colou dostala vysokú pozíciu na úrade vlády. Jej správu využili pri útoku na odborníkov

„Krajský súd v Nitre potvrdil rozhodnutie súdu prvej inštancie a po jeho doručení stranám sporu nadobudne rozhodnutie právoplatnosť,“ dodala hovorkyňa súdu Lenka Kiradžiev.

Fakultná nemocnica v Nitre.
Fakultná nemocnica v Nitre. Zdroj: TASR/Henrich Mišovič
Domov
Zdieľať
Diskusia