Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Ivan Koribanič
14. septembra 2022, 21:59
Čas čítania 0:54

MS 2022 v Katare: Účast Ekvádoru je otázna. Počas kvalifikácie ho zrejme reprezentoval hráč s falošným rodným listom

Kategória:
Šport
Uložiť Uložené
MS 2022 v Katare: Účast Ekvádoru je otázna. Počas kvalifikácie ho zrejme reprezentoval hráč s falošným rodným listom
Zdroj: Instagram/Byron4590
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Je to práve Ekvádor, ktorý má odohrať úvodný zápas celých MS proti domácemu Kataru.

Ekvádorskú futbalovú reprezentáciu možno vylúčia z majstrovstiev sveta v Katare, píše Marca. Dôvodom je, že za Ekvádor nastupoval počas kvalifikácie Byron Castillo.

Ten sa na zverejnenej audionahrávke nedávno priznal, že použil falošný rodný list, aby mohol reprezentovať Ekvádor. Tamojšia futbalová federácia o tom údajne vedela, no aj napriek tomu to ignorovala.

12. septembra 2022, 20:42 Čas čítania 0:44 MS 2022 v Katare: Organizátori varujú, že vlastný alkohol bude počas turnaja zakázaný. Predavať ho budú na vyhradených miestach MS 2022 v Katare: Organizátori varujú, že vlastný alkohol bude počas turnaja zakázaný. Predavať ho budú na vyhradených miestach

Na nahrávke počuť, ako Castillo hovorí o tom, že ako malý odišiel z kolumbijského mesta Tumaco do ekvádorského San Lorenza. Chcel sa totiž zlepšovať vo svojej futbalovej kariére.

Anketa:
Mali by Ekvádor vylúčiť z MS 2022 v Katare?
Áno, takéto podvody by mali nekompromisne trestať.
Nie, veď to bol iba jeden hráč. Ďalších desať bolo z Ekvádora.
Áno, takéto podvody by mali nekompromisne trestať.
46 %
110 Hlasov
Nie, veď to bol iba jeden hráč. Ďalších desať bolo z Ekvádora.
54 %
129 Hlasov

Existuje preto veľká pravdepodobnosť, že Castillo je v skutočnosti Kolumbijčan. Počas kvalifikácie na MS 2022 v Katare odohral za Ekvádor 8 stretnutí.

V súčasnosti je celý prípad vyšetrovaný a FIFA Castilla vyzvala, aby svedčil pred odvolacou komisiou.

Ak sa preukáže, že informácie o sfalšovanom rodnom liste sú pravdivé, Ekvádor by mal prísť o účasť na MS. Vyšetrovacia komisia však musí verdikt vyniesť čo najskôr. Do začiatku turnaja zostávajú iba dva mesiace.

Zatiaľ nie je známe, ako by FIFA postupovala v prípade, že by Ekvádor vylúčila. Možným adeptom je Čile. To skončilo v kvalifikácii 7 bodov za Ekvádorom. Čile tvrdí, že ak by FIFA skontumovala ich vzájomné zápasy v ich prospech, mohli by postúpiť na záverečný turnaj.

5. apríla 2022, 14:30 Čas čítania 5:44 MS 2022 v Katare: Ani celý svet nezmohol nič proti potláčaniu ľudských práv. Katarčania vybudovali luxus na ľudskom utrpení MS 2022 v Katare: Ani celý svet nezmohol nič proti potláčaniu ľudských práv. Katarčania vybudovali luxus na ľudskom utrpení

Majstrovstvá sveta vo futbale sú naplánované v termíne od 20. novembra do 18. decembra.

Práve Ekvádor má odohrať úvodný duel celého turnaja proti domácemu Kataru. Ďalšie dva tímy v ich skupine sú Holandsko a Senegal.

Domov
Zdieľať
Diskusia