Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Ivan Koribanič
12. septembra 2022, 20:42
Čas čítania 0:44

MS 2022 v Katare: Organizátori varujú, že vlastný alkohol bude počas turnaja zakázaný. Predavať ho budú na vyhradených miestach

Kategória:
Šport
Uložiť Uložené
MS 2022 v Katare: Organizátori varujú, že vlastný alkohol bude počas turnaja zakázaný. Predavať ho budú na vyhradených miestach
Zdroj: Gettyimages/Mark Metcalfe-Stringer
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Sponzorom majstrovstiev sveta je pivovar Budweiser. Najvyšší výbor zodpovedný za samotný turnaj súhlasil, že ho budú čapovať na štadiónoch.

Futbaloví fanúšikovia si nebudú môcť na nadchádzajúce majstrovstvá sveta v Katare priniesť alkohol, píše ESPN.

Katarský šéf výboru pre bezpečnosť povedal, že sú v tejto súvislosti pripravené „špecifické opatrenia“. Tie budú zavádzať voči každému, kto sa do krajiny pokúsi akokoľvek prepašovať alkohol.

Alkohol je v Katare prísne obmedzený. V prípade, ak by bol či už domáci obyvateľ, alebo turista prichytený, ako ho konzumuje na ulici, hrozí mu pokuta približne 800 eur. V horšom prípade väzenie na pol roka.

Anketa:
Kvituješ rozhodnutie o obmedzení alkoholu v Katare počas majstrovstiev sveta?
Áno, súhlasím.
Nesúhlasím, alkohol k futbalu jednoznačne patrí.
Áno, súhlasím.
40 %
Nesúhlasím, alkohol k futbalu jednoznačne patrí.
60 %

Futbaloví fanúšikovia však v Katare bez alkoholu neostanú. Budú si ho môcť kúpiť v hoteloch. Sponzorom majstrovstiev sveta je pivovar Budweiser. Najvyšší výbor zodpovedný za samotný turnaj súhlasil, že ho budú čapovať na štadiónoch.

Aj toto rozhodnutie bude mať svoje obmedzenia. Na štadiónoch bude pivo k dispozícii až po 18.30. A to aj napriek tomu, že v rozpise sú aj zápasy, ktoré sa budú začínať skôr. Odôvodnenie tohto rozhodnutia je také, že na skoršie zápasy budú chodiť aj rodiny s deťmi.

5. apríla 2022, 14:30 Čas čítania 5:44 MS 2022 v Katare: Ani celý svet nezmohol nič proti potláčaniu ľudských práv. Katarčania vybudovali luxus na ľudskom utrpení MS 2022 v Katare: Ani celý svet nezmohol nič proti potláčaniu ľudských práv. Katarčania vybudovali luxus na ľudskom utrpení

„Rodinám chceme zabezpečiť možnosť byť v určitej časti dňa v bezalkoholovej zóne. Neskôr bude pre fanúšikov plnohodnotne k dispozícii,“ povedal generálny riaditeľ majstrovstiev sveta v Katare Nasser Al Khater.

Domov
Zdieľať
Diskusia