Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Viktor Kniš
13. septembra 2022 o 16:07
Čas čítania 0:28

Podvodné telefonáty neutíchajú: falošní agenti FBI hrozia Slovákom zatykačom a pýtajú peniaze

Kategória:
News
Uložiť Uložené

Podvodníci volajú z rôznych telefónnych čísel.

Polícia Slovenskej republiky už pred týždňom varovala Slovákov pred podvodnými telefonátmi. „Zaplavili ste nás varovaniami ohľadom podvodných čísel, ktoré pôsobia ako reálne čísla zo Slovenska,“ upozornila polícia. 

Automat najprv vystraší v telefóne obvineniami zo závažných zločinov a následne vyzve na interakciu. Po prepojení sa s kontaktnou osobou podvodníci vystupujúci ako americká FBI pýtajú od ľudí peniaze. Ľudí strašia zatykačmi a sľubujú, že peniaze problém vyriešia. 

Podvodníci používajú slovenské telefónne čísla a často nepomáha ani funkcia blokovania volajúceho, keďže sa na rovnaký telefón nakontaktujú z iného čísla. 

„Ignorujte takéto telefonáty, blokujte si podvodné telefónne čísla a zvážte ich nahlásenie svojmu operátorovi. Aj keď čísla pôsobia, že sú zo Slovenska, ide o zahraničných podvodníkov, ktorí využívajú premyslené technologické metódy,“ dodáva polícia. 

Domov
Zdieľať
Diskusia