Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Viktor Kniš
13. septembra 2022, 13:20
Čas čítania 0:59

Koalíciu opustil ďalší poslanec, má už len 69 hlasov. Obvinený Linhart sa nazýva „veľmi drahou nevestou“

Kategória:
News
Uložiť Uložené

Poslanec využil aktuálnu situáciu a po vzore SaS vypovedal koaličnú zmluvu.

Obvinený poslanec Patrick Linhart vypovedal koaličnú zmluvu, menšinovú vládu ďalej nebude podporovať synchronizovane so zvyškom Sme rodina. Pre portál SME povedal, že pomenovanie „drahá nevesta“ považuje za vyznamenanie. Niečo som sľúbil svojim voličom a o to sa snažím všetkými legitímnymi prostriedkami. Áno, budem pre koalíciu veľmi drahá
nevesta, povedal. 

Stranu Sme rodina Linhart podľa svojich slov o odchode informoval, ale odpoveď nedostal. 

V koalícii má v pláne podporovať len návrhy, s ktorými sa bude stotožňovať. Koalícia má už len 69 poslancov a k tomu jedného poslanca, ktorý bude podporovať len dobré návrhy bez ohľadu na to, čsú koaličné alebo opozičné,“ povedal SME. 

Svoju voľnosť chce využiť už pri prvom hlasovaní, chce totiž hlasovať za odvolanie ministra vnútra Romana Mikulca.

Obvinili ho za krivé obvinenie

Patricka Linharta pritom nedávno obvinili z prečinu krivého obvinenia, krivej výpovede, krivej prísahy a prečinu ohovárania. Poslanec Linhart zo Sme rodina najprv tvrdil, že o svojom obvinení ani nevie. 

2. júna 2023, 10:00 Čas čítania 11:01 Boris Kollár: Vrtuľníkom budem chodiť celé leto. Klimatická kríza pre našu stranu nie je téma (Rozhovor) Boris Kollár: Vrtuľníkom budem chodiť celé leto. Klimatická kríza pre našu stranu nie je téma (Rozhovor)

„Vyšetrovateľ, ktorý sa mi dnes mstí, ma mal pôvodne zastupovať v podanom trestnom oznámení, ktoré som podal za diskreditačnú kampaň vedenú proti mojej osobe. Toto vyšetrovanie tento vyšetrovateľ zmaril, a preto dnes žalujem štát,” uviedol poslanec.

Linhart naďalej tvrdí, že ho mal aj fyzicky napadnúť, za čo policajta disciplinárne potrestala policajná inšpekcia. Policajt následne podal na poslanca trestné oznámenie za krivé obvinenie. Predseda parlamentu a líder Sme rodina Boris Kollár sa nechce do prípadu starať. „Myslím si, že je to zlá vizitka pre slovenskú politiku, ale platí to paušálne pre všetky politické strany,” uviedol.

Patrick Linhart
Zdroj: TASR/Martin Baumann
Domov
Zdieľať
Diskusia