Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Viktor Kniš
13. septembra 2022, 11:57
Čas čítania 0:52

Priateľ prezidentky Juraj Rizman kritizuje bulvár: Bojovať s ním nemá zmysel, ale nemôžu si vymýšľať

Kategória:
News
Uložiť Uložené

Juraj Rizman na Facebooku vyvracia tvrdenia redaktorky portálu Plus 1 Deň, ktorý patrí pod vydavateľstvo finančnej skupiny Penta.

Juraj Rizman kritizuje na sociálnej sieti Facebook redakciu portálu Plus 1 Deň, ktorá nesprávne interpretovala jeho vyjadrenie. Redaktorka sa ho telefonicky pýtala na tému spúšťania tretieho bloku v jadrovej elektrárni Mochovce. „Veľmi úprimne a poctivo som jej povedal, že sa téme profesionálne nevenujem cca od roku 2015, a keďže to dlhodobo nesledujem, k téme sa nevyjadrím. Počul som, že opäť rástol rozpočet, ale detaily nepoznám,“ popisuje svoju odpoveď priateľ prezidentky Zuzany Čaputovej a bývalý ekoaktivista. 

Redaktorke vysvetlil, že sa k téme vyjadrovať nechce, pretože k nej nemá relevantné informácie. Podľa Rizmana však Plus 1 Deň použil jeho vyjadrenia tak, aby jeho postoj vyznel ľahostajne. 


„Pani redaktorke to stačilo, aby z toho spravili titulku a článok na dve strany. Dokonca z tohto vyjadrenia dospeli k záveru, že som vraj názorovo otočil. V printe tvrdia, že prezidentka oslavuje spustenie Mochoviec, v online vydaní tvrdia, že sme obaja – pani prezidentka aj ja – dali ekoaktivizmus bokom. Nič z toho nie je pravda,“ vysvetľuje Rizman. 

22. apríla 2023, 9:00 Čas čítania 1:52 Prezidentka Čaputová: Bezpečnosť vrcholových politikov sa zhoršila, ale nemôžeme preto zdupkať Prezidentka Čaputová: Bezpečnosť vrcholových politikov sa zhoršila, ale nemôžeme preto zdupkať

Za problém považuje aj to, že článok portál ilustruje zábermi z kampane proti plánovanej ťažbe uránu v SR z rokov 2012 a 2013. „Bojovať s bulvárom nemá zmysel. Ale nechať ich vymýšľať si tiež nie je riešenie. Preto toto vysvetlenie a uvedenie vecí na správnu mieru,“ dodáva priateľ prezidentky, ktorý sa aktuálne venuje obrane a bezpečnosti vo vlastnej relácii. 

Domov
Zdieľať
Diskusia