Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Ema Stanovská
8. septembra 2022, 22:07
Čas čítania 0:37

Jaroslav Naď: Na Slovensku by mohli cvičiť ukrajinskí vojaci

Kategória:
News
Uložiť Uložené

Poskytnutie výcviku na území Slovenska by mohlo byť súčasťou eventuálneho príspevku do novovytvorenej vojenskej asistenčnej misie EÚ na Ukrajine.

Minister obrany Jaroslav Naď sa dnes v priestoroch leteckej základne Ramstein v Nemecku zúčastnil na multilaterálnom rokovaní zameranom na podporu nášho východného suseda.

Témami stretnutia vo formáte ministrov obrany bola aktuálna situácia na bojisku, ako aj potreby ukrajinských ozbrojených síl v oblastiach poskytovania materiálnej pomoci a výcviku. Lídri však diskutovali aj o iniciatívach na podporu výrobných kapacít spoločností obranného priemyslu v záujme posilnenia schopností podporovať obranné úsilie Ukrajiny.

Na Slovensku by sa podľa ministra obrany mohli cvičiť ukrajinskí vojaci. „Poskytnutie výcviku na území Slovenska by mohlo byť súčasťou nášho eventuálneho príspevku do novovytvorenej vojenskej asistenčnej misie EÚ na Ukrajine,“ povedal Naď.

O aký typ výcviku by šlo, ministerstvo nespresnilo. Uviedlo len, že by šlo o „špecializované spôsobilosti“. Konkrétna podoba spolupráce by závisela od potrieb ukrajinskej armády, ako aj od možnosti slovenských ozbrojených síl.

„Práve posilňovanie budovania kapacít ukrajinských ozbrojených síl môže pomôcť Ukrajine vyhrať jej zápas o vlastnú slobodu a nezávislosť narušenú ruským agresorom,“ dodal ministerstvo.

Domov
Zdieľať
Diskusia