Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Martin Adam Pavlík
8. septembra 2022, 13:03
Čas čítania 1:10

MMA zápasník Miroslav Štrbák po infarkte a operácii srdca trénuje a zdvíha ťažké váhy. Do roka sa chce vrátiť do klietky

Kategória:
Šport
Uložiť Uložené
MMA zápasník Miroslav Štrbák po infarkte a operácii srdca trénuje a zdvíha ťažké váhy. Do roka sa chce vrátiť do klietky
Zdroj: Oktagon MMA
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Bratislavčan v tom má jasno, skončiť kariéru rozhodne neplánuje.

MMA zápasník Miroslav Štrbák, ktorý predviedol v domácom Oktagone ešte v roku 2020 jeden z najlepších zápasov v histórii organizácie (jeho súper bol vtedy Mateusz Legierski), je po náročnej operácii srdca opäť v tréningovom móde.  

Zverenec Ilju Škondriča z bratislavskej Octagon Fighting Academy (OFA) dostal v januári práve počas tréningu infarkt a následne strávil niekoľko dní v umelom spánku na prístrojoch. Konšpirátori si vtedy na sociálnych sieťach začali vymýšľať, že zápasník dostal infarkt v dôsledku očkovania. Štrbák sa našťastie prebral, a ako prezradil v najnovšom rozhovore pre Kaocko.cz, k MMA sa chce určite vrátiť – a to už do roka. 


„Doktori mi hovorili, že ešte tak polroka po operácii sa moje telo bude dávať dohromady. Po troch mesiacoch som mal začať plávať, ísť si zľahka zabehať. Túto fázu som však preskočil. Keď idem do fitka, trénujem rovnako ako predtým. Skrátka mám tendenciu to prepáliť do extrému. Do toho mám navyše firmu so zimnými záhradami, každý deň tak chodím ešte montovať,“ povedal v rozhovore.

Pokračoval s tým, že už zdvíha aj ťažké váhy či robí drepy, no s kardiom to je trocha horšie, pretože sa rýchlo zadýcha. Nevyhýba sa ani ostrým sparingom. „Keď som zľahka ,spároval‘, bolo to v pohode. Ako som však pritvrdil, už som to dosť cítil. Ale to je v tejto fáze normálne,“ tvrdí zápasník so skóre devätnásť výhier a desať prehier. 


Ďalej uviedol, že návrat na profi úroveň je hlavný cieľ a ak ho niekde uvidíme najbližšie, bude to práve Oktagon MMA. „Myslím, že do roka by som mohol byť späť. Nemám to však nastavené tak, že musím zbierať jeden zápas za druhým, moje priority sú už trochu niekde inde. Ale pár súbojov zvládnuť ešte chcem, to určite áno. Bolo by mi veľmi ľúto, keby som sa nato úplne vykašľal,“ uzavrel tému Štrbák.

Anketa:
Chcel by si v klietke znova vidieť Mira Štrbáka?
Áno.
Nie.
Nemal by už pokúšať zdravie.
Áno.
42 %
Nie.
12 %
Nemal by už pokúšať zdravie.
45 %
Domov
Zdieľať
Diskusia