Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Ivan Koribanič
7. septembra 2022, 20:00
Čas čítania 1:16

TOP 3 v stredu: Gazprom straší Európu, Kolíkovej veľká marihuanová novela a prerušené turné Justina Biebera

Kategória:
Zaujímavosti
Uložiť Uložené
TOP 3 v stredu: Gazprom straší Európu, Kolíkovej veľká marihuanová novela a prerušené turné Justina Biebera
Zdroj: Refresher, TASR, TASR/AP

Toto je výber tých najdôležitejších informácií za uplynulý deň.

Gazprom straší Európu

Ruský Gazprom straší v novom videu Európu pred veľkou zimou. Na začiatku reklamného spotu vypína zamestnanec v uniforme spoločnosti dodávky plynu. V pokračovaní krátkeho videa sa striedajú zábery európskych miest a ruského zasneženého Krasnojarska. Video sprevádza veľkolepý ženský vokál varujúci pred „veľkou zimou, snehom a súmrakom“.

Stránka Dezinformácie, hoaxy, propaganda považuje zábery na Krasnojarsk za ironické, keďže mesto s miliónom obyvateľov nemá doteraz pripojenie na plyn a v meste sa kúri prevažne uhlím.

Celý článok si môžeš prečítať tu.

Riaditeľstvo Gazpromu v Moskve.
Riaditeľstvo Gazpromu v Moskve. Zdroj: Wikimedia Commons/Ghirla

Kolíkovej veľká marihuanová novela

Ministerstvo spravodlivosti predložilo do medzirezortného pripomienkového konania novely Trestného poriadku a Trestného zákona, pripomienkovať ich možno až do začiatku decembra.

Novela Trestného zákona, ktorá prehodnocuje nastavenia trestných sadzieb, sa na pripomienkovanie dostáva druhýkrát vzhľadom na úpravy po rozporových konaniach. V stredu o tom informovala ministerka spravodlivosti v demisii Mária Kolíková. Tá z rezortu odíde v momente, keď prezidentka Zuzana Čaputová jej demisiu prijme. Očakáva sa, že sa tak stane najneskôr na začiatku budúceho týždňa. 


„Nech príde ktokoľvek ako minister spravodlivosti, tak v procese bude legislatívny návrh, budú k nemu prichádzať pripomienky, a určite aj s ohľadom na to, aké budú pripomienky, ako sa k tomu postavia koaliční partneri, tak k tomu zaujme postoj,“ uviedla Kolíková. 

Celý článok si môžeš prečítať tu.

Mária Kolíková
Zdroj: Refresher/Paulína Ščepková

Prerušené turné Justina Biebera

Bieber pre zdravotné problémy zrušil niektoré koncerty už tento rok v júni. Vtedy oznámil, že mu diagnostikovali Ramsayho-Huntov syndróm, následkom ktorého mu ochrnula polovica tváre. Na koncertné pódiá sa síce vrátil, no dnes oznámil ďalšiu pauzu.

Podľa usporiadateľov pražského koncertu a manažmentu Justina Biebera však môžu českí fanúšikovia ostať pokojní. Koncert 12. marca 2023 sa uskutoční.

Celý článok si môžeš prečítať tu.

Justin Bieber
Zdroj: Getty Images/Kevin Mazur/AMA2020

Instagramový post dňa

Juraj Slafkovský sa zúčastnil na NHLPA Rookie Showcase. Ide o každoročné podujatie, na ktorom sa zúčastňujú talenty z NHL, píše organizácia na svojom webe.

Cieľom akcie je jednak stretnutie hráčov, rozhovory pre novinárov, ale aj fotenie na hráčske kartičky pre spoločnosť Upper Deck.

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa NHL (@nhl)

Domov
Zdieľať
Diskusia