Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Eduard Starkbauer
7. septembra 2022, 11:08
Čas čítania 0:38

Za stranu Borisa Kollára nebude v Žiline kandidovať nikto. Sme rodina podala kandidátku omylom deň po termíne.

Kategória:
News
Uložiť Uložené

Kandidátne listiny museli splnomocnenci kandidátov doručiť aspoň 60 dní pred konaním volieb.

Kandidáti Sme rodina do Mestského zastupiteľstva Žiliny si pomýlili deň podania kandidatúry. Kandidátne listiny chceli odovzdať o deň neskôr a do mestského parlamentu štvrtého najľudnatejšieho mesta Slovenska tak nekandiduje za stranu Borisa Kollára nikto. Podľa SME malo za stranu záujem kandidovať päť kandidátov.

V roku 2022 sa župné a miestne voľby práve vyhlásením Borisa Kollára udejú v jeden deň, t. j. 29. októbra. Predseda parlamentu na omyl svojich kolegov reagoval slovami: „Áno, je to chyba, ale to sa v živote stáva.“ Hovorkyňa strany Sme rodina Linda Tribusová hovorí o individuálnom zlyhaní splnomocnenca, ktorý nedodržal pokyny.

Žilina
Zdroj: Facebook/Moje mesto Žilina


Na konci októbra si budú Slováci v jeden deň voliť županov, primátorov, starostov, ako aj poslancov obecných, mestských a krajských zastupiteľstiev. Všetci kandidáti museli svoj záujem kandidovať oficiálne doručiť na mestské úrady do 30. augusta, čiže aspoň 60 dní pred konaním volieb.

Anketa:
Pôjdeš 29. októbra voliť?
Áno.
Nie.
Ešte neviem.
Áno.
73 %
Nie.
15 %
Ešte neviem.
13 %

Predstavitelia vládnej strany o priazeň voličov zabojujú aspoň v župných voľbách, keďže predmetní kandidáti stihli podľa hovorkyne Žilinského samosprávneho kraja Evy Lacovej odovzdať kandidátne listiny včas.

Domov
Zdieľať
Diskusia