Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Tento článok je PR správa spoločnosti Effectix.
7. septembra 2022, 14:05
Čas čítania 1:42
Sponzorovaný obsah

5 spôsobov, ako využiť staré papierové boxy

ZAUJÍMAVOSTI TIPY A TRIKY
Uložiť Uložené

Vedeli ste, že kartón môže napomôcť vašim rastlinám v záhrade, aby lepšie rástli?

Rozmýšľate, čo urobiť so všetkými papierovými boxmi z online nákupov, ktoré sa vám doma pomaly, ale isto kopia? Tu je niekoľko tipov, ako ich znova použiť a dať im druhú šancu.

Effectix
Zdroj: Unsplash

 

Áno, možno ste si povedali, načo by vám boli kartónové krabice, keď ich môžete vyhodiť a následne sa zrecyklujú. V skutočnosti existuje niekoľko spôsobov, ako z týchto naoko zbytočností môžete ešte čo-to vyťažiť. 

Využite ich na kompostovanie

Vedeli ste, že kartón môže napomôcť vašim rastlinám v záhrade, aby lepšie rástli? Ich používanie má množstvo výhod, medzi ktoré patrí aj vytvorenie ideálneho prostredia pre dážďovky. Spôsob, akým lepenka utlačí pôdu, takisto dovoľuje, aby vaša výsadba lepšie rástla.

Vytvorte si pekné dekorácie

Staré papierové krabice už len márne využijete na sťahovanie, archiváciu dokumentov či posielanie balíka. V týchto prípadoch neodporúčame riskovať a staviť radšej na nové a kvalitné kusy. 

Pýtate sa, prečo by ste nemohli použiť aj staré boxy? V skratke – za dlhé roky sa pod ne podpísal zub času, s veľkou pravdepodobnosťou navlhli, postupne zvetrali a tým sa narušili ich mechanické vlastnosti. 

Odporúčané
Ako na jar vyzdobiť terasu či balkón? Ako na jar vyzdobiť terasu či balkón? 18. apríla 2024, 11:30

Staré krabice však nemusíte vyhadzovať do koša, môžete ich využiť na tvorbu dekorácií. Na internete nájdete veľa inšpirácie, ako si ľudia z obyčajného kartónu vytvorili narodeninovú výzdobu. Stačí si kúpiť farby, trblietky, rezačku, lepidlo a popustiť uzdu svojej fantázii. Výsledkom môžu byť krásne girlandy

Vyrobte pelech svojmu domácemu miláčikovi

Majitelia mačiek, ale aj niektorých psov dobre poznajú nasledujúcu situáciu. Svojmu miláčikovi kúpia pelech za nemalé peniaze a zákon schválnosti zariadi, že on si tento luxusný darček ani nevšimne. Radšej sa uspokojí s málom a ňufákom zabŕdne do starej krabice.

Prečo teda neušetriť peniaze? Minimálne menším plemenám bude kartónový peliešok úplne stačiť. Pridajte doň mäkkú deku a garantujeme, že z tejto lacnej alternatívy sa stane jeho obľúbené miesto. 

Skonštruujte hračku pre zvieratá

Pri domácich miláčikoch ešte chvíľku ostaneme. Staré papierové boxy môžete využiť aj na DIY hračky. Tento bod je určený práve majiteľom energických a hyperaktívnych mačiek, ktoré obľubujú ničiť záclony, sedačky, káble, topánky a množstvo ďalších vecí. Odporúčame vyrobiť niečo na štýl hry Whac-A-Mole. A ak krabica skončí roztrhaná, aspoň budete mať pokoj na duši, že to nebolo niečo hodnotnejšie.

Effectix
Zdroj: Unsplash

Poklad pre ekologicky orientovaných ľudí

Pokiaľ máte vo svojom okolí ekologických nadšencov, určite svoje staré krabice nevyhadzujte! Oni ich totiž dokážu využiť na nekonečne veľa spôsobov. Vedeli ste, že z kartónov je možné vytvoriť police do obývačky

Odporúčané
TOP 7 vychytávok do každej domácnosti. Tieto produkty ti pri jarnom upratovaní ušetria kopec času TOP 7 vychytávok do každej domácnosti. Tieto produkty ti pri jarnom upratovaní ušetria kopec času 8. marca 2024, 14:00

Môžete použiť toľko škatúľ, koľko potrebujete, a esteticky do nich položiť rôzne drobné dekorácie (vázy, sošky, sviečky či knihy). Myslite však na to, že krabica si už niečo odžila a v prípade väčšej záťaže sa môže preboriť

Domov
Zdieľať
Diskusia