Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Adam Novosad
31. augusta 2022, 17:36
Čas čítania 1:09

Slovák Jaroslav chcel zmasakrovať Ukrajincov. Keď ho konfrontovali policajti, zrazu mu vraj niekto hackol účet na Facebooku

Kategória:
News
Uložiť Uložené

Jaroslav Strýček zmenil názor po tom, čo sa objavil na policajnej facebookovej stránke.

Polícia upozorňuje, ako rýchlo dokázal zmeniť názor Slovák, ktorý navádzal na zmasakrovanie ukrajinského obyvateľstva, keď ho konfrontovala polícia. Dídžej vystupujúci pod menom Jaroslav Strýček sa na facebookovej stránke polície objavil pred niekoľkými dňami, keď si ľudia všimli nenávistný komentár, ktorý zanechal pod článkom Hlavného denníka.

„Ukrajinu treba zničiť a Ukrajincov do posledného zmasakrovať. Ja sa aspoň troškou pripájam u nás vo firme. Keď boli tie najväčšie horúčavy, som Ukrajincov dal robiť spolu na jednu dielňu a vypol som tam klímu,“ chváli sa Strýček v komentári. 

„To vám poviem, padali jak muchy, a keď prišli, že je veľmi teplo, že už nevládzu, tak Slovákom som skrátil pracovnú dobu a Ukrajincom som dal robiť dvanásť hodín a tie štyri hodiny nezaplatené, lebo išlo do hodinového fondu. A škodiť im budem aj naďalej, keď bude v zime mráz, dostanú nočnú,“ chvastá sa dídžej tým, ako znepríjemňuje život ukrajinským kolegom.

Polícia sa v reakcii začala komentárom zaoberať a vyhodnocovala, či došlo k spáchaniu trestného činu. „Podnecovanie k národnostnej, rasovej a etnickej nenávisti je ošetrené Trestným zákonom a v prípade dokázania viny hrozí autorovi takéhoto komentára trest odňatia slobody až na tri roky,“ informovala polícia v statuse, čo Strýčkovi hrozí.

8. apríla 2024, 19:00 Čas čítania 8:10 Ako Rusi fanatizujú ukrajinské deti na okupovaných územiach a robia z nich zabijakov Ako Rusi fanatizujú ukrajinské deti na okupovaných územiach a robia z nich zabijakov

Teraz však nastal v prípade zvrat. Strýček svoj názor po policajnej reakcii rýchlo zmenil a v novom komentári tvrdí, že sa mu do Facebooku niekto nabúral a písal v jeho mene. 

„Vo firme, kde pracujem, nemám s ukrajinskými kolegami žiadne problémy a ani s inými národnosťami či menšinami,“ obhajuje sa Strýček. „Vojnu nepodporujem a podporovať nebudem, a to nielen tú na Ukrajine, ale akúkoľvek vojnu, nech je kdekoľvek,“ vysvetľuje svoj nový postoj. Prešetrovanie skutku zo strany polície už však dídžej nedokáže zastaviť.

Domov
Zdieľať
Diskusia