Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Viktor Kniš
23. augusta 2022, 8:47
Čas čítania 1:09

Norbertovi Bödörovi zaistili podiel vo vinici, kde údajne organizoval „teambuildingy“ s Kaliňákom. Za Fica ju štát dotoval

Kategória:
News
Uložiť Uložené

Stretnutia vysokopostavených policajtov veľmi podrobne opísali spolupracujúci obvinení. Úrad špeciálnej prokuratúry teraz v tomto prípade zaistil Bödörov majetok.

Norbertovi Bödörovi Úrad špeciálnej prokuratúry zaistil jeho polovičný podiel vo vinici Radošina, informujú Aktuality„Obchodný podiel a ďalší majetok bol zaistený z dôvodu, že trestné stíhanie sa viedlo aj pre dva trestné činy, pri ktorých Trestný zákon predpokladá povinné uloženie trestu prepadnutia majetku,“ uviedol hovorca generálnej prokuratúry Dalibor Skladan. Obžalovaný oligarcha z Nitry by tak o majetok mohol prísť v prípade, že ho odsúdia v kauze Očistec a súd sa stotožní s návrhom prokurátora. 

Bödör dostal za éry Smeru-SD na pivnicu dotáciu vo výške 3,1 milióna eur, kauze sa venoval Ján Kuciak. 

Ide o známe priestory, ktoré v uzneseniach pomerne presne opisoval spolupracujúci obvinený bývalý šéf kriminálneho úradu finančnej správy Ľudovít Makó. Tvrdí, že v nich Norbert Bödör organizoval stretnutia pre najvyššie postavených policajných funkcionárov, kde boli prítomní aj exminister vnútra Robert Kaliňák a bývalý špeciálny prokurátor Dušan Kováčik.

„Kaliňák vždy poďakoval za prácu, povedal nejaké nové legislatívne návrhy, ktoré by mali ísť do parlamentu, a následne sa viedli separátne debaty, ktoré viedol Noro a Tibor s jednotlivými osobami…“ povedal Makó s tým, že predmetom stretnutí bolo „kvázi ukončenie roka“.

14. januára 2022, 13:30 Čas čítania 4:05 Prečo skončil Norbert Bödör opäť v putách? Je to hanba pre Slovensko, reaguje na zadržanie oligarchu Saková z Hlasu-SD Prečo skončil Norbert Bödör opäť v putách? Je to hanba pre Slovensko, reaguje na zadržanie oligarchu Saková z Hlasu-SD

Aj Robert Kaliňák priznal, že v pivnici bol. Vylučuje však, že by sa tajne radil s údajnou organizovanou zločineckou skupinou. „Kľudne povedzme, že sme v Radošine boli, ale na žiadnej tajnej porade nie,“ povedal pre denník SME.  „Nestretávali sa v jeho vinárni, keď to stretnutie bolo jedno, tak to je veľa. Možno dve. Ja netuším, to musia povedať svedkovia, čo tam boli,“ povedal Robert Kaliňák.

Stretnutia sa podľa výpovedí spolupracujúcich obvinených konali ku koncu rokov 2015, 2016 a 2017, podávalo sa na nich jedlo, a keď bolo treba, riešili vraj aj robotu.

Komando Norberta Bödöra obžalovali na konci roka 2021, odvtedy čaká na vytýčenie pojednávania na Špecializovanom trestnom súde. 

Norbert Bodor
Zdroj: TASR/Jakub Kotian
Domov
Zdieľať
Diskusia