Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Jana Chovancová
19. augusta 2022 o 18:33
Čas čítania 0:42

Kolobežkár počas jazdy spadol do trávy, nafúkal viac ako 3 promile

Kategória:
News
Uložiť Uložené

Policajná hliadka mužovi zakázala pokračovať v jazde.

Muž z Jablonice dnes predpoludním jazdil po obci na svojej elektrickej kolobežke. Na ceste ho spozorovali policajti, ktorým sa jeho jazda zdala podozrivá. Kolobežkár náhle zišiel mimo vozovky a spadol do trávy, píše na svojom Facebooku Polícia Slovenskej republiky

Policajti sa k nemu ihneď rozbehli, aby mu poskytli prvú pomoc. Najprv si mysleli, že spadol pre nepozornosť, no ako ukázali výsledky dychovej skúšky, príčinou bol alkohol. Muž nafúkal 1,54 mg/l alkoholu, čo je v prepočte 3,21 promile.

Polícia mužovi zakázala pokračovať v ďalšej jazde. V súčasnosti prebieha vyšetrovanie, či vzhľadom na parametre stroja už nejde o elektrickú kolobežku, ale o malý motocykel, na ktorý je potrebné príslušné vodičské oprávnenie. Ak by to tak bolo, polícia bude muža stíhať pre prečin ohrozenia pod vplyvom návykovej látky.

„Upozorňujeme súčasných, ale aj budúcich majiteľov elektrických kolobežiek, aby sa uistili, či ich dopravný prostriedok spĺňa podmienky na to, aby na ňom mohli jazdiť aj bez vodičáka. V opačnom prípade už sú totiž považovaní za vodičov motorového vozidla a platia pre nich pravidlá ako pre vodičov áut,“ píše polícia na svojej sociálnej sieti. 

Späť
Zdieľať
Diskusia