Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Ivan Koribanič
29. júla 2022, 12:31
Čas čítania 1:12

Tipos extraliga: Tímy budú od novej sezóny do najvyššej súťaže postupovať priamo, baráž definitívne končí

Kategória:
Šport
Uložiť Uložené
Tipos extraliga: Tímy budú od novej sezóny do najvyššej súťaže postupovať priamo, baráž definitívne končí
Zdroj: TASR/Pavel Neubauer
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Tím, ktorý skončí v Tipos extralige na poslednom mieste, automaticky vypadne do nižšej Slovenskej hokejovej ligy.

Členovia výkonného výboru Slovenského zväzu ľadového hokeja schválili nový prelomový model, píše Hockeyslovakia.

Od nadchádzajúcej sezóny (2022/2023) Tipos extraligy a Slovenskej hokejovej ligy nebudú tímy hrať baráž o postup, respektíve o udržanie. V praxi to znamená, že tím, ktorý sa stane majstrom Slovenskej hokejovej ligy, postúpi priamo do Tipos extraligy.

A naopak, tím, ktorý skončí v Tipos extralige na poslednom mieste, automaticky vypadne do Slovenskej hokejovej ligy.

Dlhodobý problém s návratom do najvyššej súťaže má napríklad Žilina. „Vlci” naposledy na baráž doplatili v uplynulej sezóne, keď sa v Tipos extralige podarilo zachrániť Liptovskému Mikulášu. Žilina vypadla do Slovenskej hokejovej ligy v sezóne 2018/2019.

Predchádzajúci model bol neobľúbený, pretože zjednodušene povedané, tím, ktorý hral celú sezónu bez chyby, mohol raz zakopnúť v baráži a ročné snaženie padlo. Pre tím, ktorý bojoval o záchranu, bol takýto model osožnejší, pretože dostal „druhú šancu” na záchranu.

16. apríla 2024, 12:30 Čas čítania 5:42 Neďaleko Slovenska vystúpi Travis Scott či Nicki Minaj. Na ktoré koncerty a festivaly sa oplatí ísť toto leto? (PREHĽAD) Neďaleko Slovenska vystúpi Travis Scott či Nicki Minaj. Na ktoré koncerty a festivaly sa oplatí ísť toto leto? (PREHĽAD)

„Model súťaží sme schválili na štvorročné obdobie, aby všetky kluby vedeli dopredu, s akým herným modelom majú rátať a mohli sa podľa toho zariadiť vo všetkých smeroch. Naďalej veríme, že naše kluby budú dávať priestor mladým slovenským hráčom, aby sa mohli rozvíjať. V uplynulej sezóne sme boli svedkami toho, že takýto prístup k výchove slovenských hokejistov prináša ovocie aj samotným klubom,“ povedal prezident SZĽH Miroslav Šatan.

Ďalšiu zmenu predstavil manažér športového oddelenia Slovenského zväzu ľadového hokeja Rastislav Konečný. „Rozdiel oproti minulým sezónam je tiež v tom, že termíny play-off už nebudú plávajúce, ale budú fixne dané dopredu, aj keby sa niektoré série prípadne skončili skôr.“

Výkonný výbor Slovenského zväzu ľadového hokeja bude po posúdení žiadostí schvaľovať licencie na štart v jednotlivých súťažiach riadených Slovenským zväzom ľadového hokeja. Model priameho postupu bude kopírovať aj tretia najvyššia súťaž, známa pod názvom 2. liga seniorov.

Štart Tipos extraligy je naplánovaný na 16. septembra. Slovenská hokejová liga sa začne o týždeň neskôr, teda 25. septembra.

Domov
Zdieľať
Diskusia