Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Viktor Kniš
28. júla 2022, 14:13
Čas čítania 0:48

Žeriavnika, ktorý skolaboval na Boroch, stavbyvedúci neskontroloval, lebo sa bál výšok. Tvrdí to rodina zosnulého

Kategória:
News
Uložiť Uložené

Rodina nebohého žeriavnika prehovorila.

Žeriavnik pracujúci na výškovej budove skolaboval. V kabíne zostal celú noc a po prevoze do nemocnice zomrel. Tragický prípad sa stal ešte v pondelok ráno, podľa rodiny sa však na zlý zdravotný stav sťažoval už skôr. „Chcel ísť domov, on sám hovoril, že mu je zle. Nereagoval už potom vôbec. Oni si mysleli, že on svojvoľne o 12.00 odišiel,“ povedala pre noviny.sk partnerka zosnulého žeriavnika. V prehriatej kabíne tak bol napriek zlému zdravotnému stavu dlhé hodiny. 

Príbuzní zosnulého považujú priebeh udalostí za šokujúci a nechápu, prečo ho nikto pred odchodom z pracoviska neskontroloval. Žeriavnik sa vraj na fyzickú nepohodu nadriadenému sťažoval už na začiatku svojho posledného pracovného dňa okolo 11.00.

Dcéra zosnulého pripomenula, že ho nik nešiel skontrolovať, aj keď ho nevideli odchádzať z práce. „Stavbyvedúci kontaktoval nášho otca, ktorý bol na žeriave v bezvedomí. Nešiel sa naňho pozrieť, povedal, že sa bojí výšok,“ povedal syn žeriavnika Jozefa. 

Kolegovia žeriavnici hovoria o očividnom porušení zásad bezpečnosti pri práci. Pozostalá rodina uvažuje o tom, že v súvislosti s tragickou smrťou podá trestné oznámenie na stavebnú firmu.

16. marca 2024, 9:30 Čas čítania 11:51 Bývalý člen NAKA: Vyhrážali sa nám, že skončíme zakopaní v Karpatoch. Brali sme to však ako súčasť našej práce (Rozhovor) Bývalý člen NAKA: Vyhrážali sa nám, že skončíme zakopaní v Karpatoch. Brali sme to však ako súčasť našej práce (Rozhovor)

„Budeme žiadať o dôsledné prešetrenie toho, či si zhotoviteľ stavby plnil všetky svoje povinnosti, a prípadne následné vyvodenie zodpovednosti,“ vyjadrila stanovisko firma Vargova Penta. Cudzie zavinenie vylúčili. 

Žeriav
Zdroj: Reprofoto/TV JOJ
Domov
Zdieľať
Diskusia