Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Jakub Paulík
27. júla 2022, 19:53
Čas čítania 1:24

FOTO: V Bratislave sa čoskoro začne rizikový zápas. Slovanu zakázali „odvetný“ historický banner

Kategória:
Šport
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Slovanisti bannerom chceli opätovať „pozornosť“ z minulého zápasu v Maďarsku.

„Ukradnuté územie, ukradnuté symboly, žiadna história, je**ť Slovensko“. Aj takýto nápis si mohli prečítať návštevníci na nedávnom zápase medzi Slovanom Bratislava a maďarským tímom Ferencváros Budapešť, ktorý sa skončil výhrou Slovana 2 : 1. 

Slovanisti si tak ako ohlas na minulý zápas vytvorili na dnešok banner s nápisom „Naša história sú naše víťazstvá“. Organizátori im však spomínaný banner zakázali priniesť, uviedli ultras Slovana na svojom facebookovom účte.

Anketa:
Budeš sledovať dnešný zápas?
Áno.
Nie.
Áno.
39 %
85 Hlasov
Nie.
61 %
134 Hlasov

„Tento banner sa vsak stal opat trnom v oku mafie zvanej uefa a zakazala nam ho, aj navzdory nasej niekolkodnovej snahe a snahe klubu o jeho presadenie. Banner pridavame na fotke, aby si kazdy urobil nazor sam,“ informovali. 

Maďarov pritom urážlivo pomenovali ako „mongolov“ a ľudí z UEFA nazvali „prasatami“. Ľudí zároveň vyzvali, aby sa nenechali pri zápase uniesť emóciami a radšej zborovo spievali slovenskú hymnu.

27. júla 2022, 16:30 Čas čítania 10:18 Rozprávali sme sa s členom ultras: Počas zápasu pyro šou, po zápase bitka do bezvedomia, tak vyzerá život hardcore fanúšika Rozprávali sme sa s členom ultras: Počas zápasu pyro šou, po zápase bitka do bezvedomia, tak vyzerá život hardcore fanúšika

Dnešný zápas sa pre príchod ultras fanúšikov z oboch strán považuje za rizikový. Aj preto na jeho priebeh bude dohliadať polícia. Na slušné správanie vyzval aj klub ŠK Slovan Bratislava. „Vyzývame vás, aby ste sa zdržali akýchkoľvek národnostných urážok či transparentov voči súperovi. Ich následkom by mohlo byť zatvorenie štadióna na najbližšie európske zápasy. Rovnako vás žiadame o to, aby ste sa zdržali rasistických či nenávistných prejavov. Nehádžte, prosím, na hraciu plochu poháre s pivom ani žiadne predmety,“ napísali na webe.

Redakcia Refresheru sa ešte pred dnešným zápasom skontaktovala s členom ultras a hooligans Spartaka Trnava, ktorí sú pre ultras Slovana hlavnou konkurenciou. 

„Všetci v Trnave nás poznajú. Pozná nás polícia, kriminálka má pofotených všetkých, ktorí sú súčasťou ultras. Vedia, čo robíme, ale nemôžu s tým nič spraviť. Teraz prídu, vykopnú mi dvere, a...? Aký bude dôvod? Nemôžu nič. Ale to je ďalšia vec, že médiá robia z nás ultras násilníkov, brutálnych vrahov a totálnych tupcov s IQ húpacieho koníka. Ale keby ste prišli na zápas, odrazu zistíte, že či už medzi chuligánmi, alebo ultras nájdete ľudí, ktorí na zápas prídu na najnovšom mercedese. A mimo futbalu sú to riaditelia firiem. Ale áno, medzi nimi, samozrejme, nájdete aj jednoduchších ľudí. A je jedno, či pozeráte na ultras Slovana alebo Trnavy,“ povedal nám respondent, ktorého meno z dôvodu ochrany identity neuvádzame.

Ivan KoribaničFutbalFutbal
Zobraziť galériu
(3)
Domov
Zdieľať
Diskusia