Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Jana Chovancová
24. septembra 2022 o 11:21
Čas čítania 1:08

VIDEO: Federer s Nadalom sa držia za ruky a plačú. Takto prebiehala rozlúčka s kariérou Rogera Federera

Kategória:
Šport
Uložiť Uložené
VIDEO: Federer s Nadalom sa držia za ruky a plačú. Takto prebiehala rozlúčka s kariérou Rogera Federera
Zdroj: Getty Images/Julian Finney
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

41-ročný profesionálny tenista Roger Federer si zaslúžil dlhé ovácie po tom, čo naposledy opustil kurt. Boli aj slzy.

Švajčiar Roger Federer, ktorý získal 20 grandslamových titulov, je považovaný za jedného z najlepších hráčov tenisovej histórie. O jeho emotívnej rozlúčke na Laver Cupe píše BBC

„Bol to nádherný deň. Som šťastný, nie smutný. Je to skvelý pocit byť tu. Som šťastný, že som to zvládol,“ hovoril pri lúčení tenista. 

Pri objímaní sa s hráčmi, vrátane jeho dlhoročného rivala Nadala, sa Federer rozplakal. Počas rozlúčky dostal uznanie od tisícky fanúšikov, ktorí v londýnskej O2 Arene skandovali jeho meno.

Slzy neudržal ani Rafael Nadal. 36-ročný Španiel sa rozplakal, keď sedel vedľa Federera. Na emotívnosti pridávala aj britská speváčka Ellie Goulding, ktorá svojím vystúpením zavŕšila pamätný večer.

Federer a Nadal, dlhoroční rivali na vrchole mužskej tenisovej scény, spojili v deň rozlúčky svoje sily a odohrali štvorhru proti americkému páru Jack Sock a Frances Tiafoe. Duo Fedal takmer vyhralo. Počas matchballu však Federer napálil loptičku len do siete a nakoniec prehrali po setoch 6:4, 6:7(2), 9:11.

Táto prehra ukončila 25-ročnú profesionálnu kariéru bývalej svetovej jednotky po jeho 1 750. súťažnom zápase.

„Bola to perfektná cesta. Zopakoval by som to všetko,“ povedal Federer, keď sa počas svojho príhovoru na kurte snažil zadržať slzy.

S Federerom sa lúčil aj tenista Novak Djokovic, ktorý sa tiež nevyhol slzám. 

Na instagramovom profile Roland Garros sa tiež objavilo dojímavé video z večera, kde sa s Rogerom Federerom lúčia potleskom nie len diváci, ale aj jeho tenisoví kolegovia. 

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Roland-Garros (@rolandgarros)

Domov
Zdieľať
Diskusia