Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Tento článok je PR správa spoločnosti H1.
28. júla 2022, 7:55
Čas čítania 1:47
Sponzorovaný obsah

5 užitočných aplikácií pre váš iPhone

TECH IOS APLIKÁCIE IPHONE
Uložiť Uložené

Zistite, ktoré aplikácie by vám nemali v iPhone chýbať. Zjednodušte si život ich správnym výberom. Ovládajte domácnosť pomocou mobilu, majte svoje zdravie pod drobnohľadom alebo nájdite pravé či ľavé slúchadlo od svojich AirPodov raz-dva.

Apple každoročne vyhlasuje najobľúbenejšie aplikácie medzi svojimi používateľmi (tých je na svete podľa odhadov okolo 900 miliónov). Okrem počtu stiahnutí sa berie ohľad aj na hodnotenie členov odbornej poroty, ktorá sa v roku 2021 zamerala najmä na to, ako aplikácie ľudí vzájomne prepájajú. Najlepšie aplikácie vyhlasuje Apple pre iPhone, iPad a svoje počítače Mac. Mobilnou aplikáciou roka 2021 sa stala hra Toca Life World. 

Ak vás práve táto hra nijako nenadchla, skúste náš zoznam. Vybrali sme pre vás 5 najlepších aplikácií z hľadiska ich udržateľnosti.

1. Find My: mobil, deti, kamarátov

Kedysi to boli dve aplikácie: Find My iPhone a Find My Friends. Dnes ich nájdete pod jednou užitočnou množinou Find My. V nej môžete vidieť nielen to, kde je váš mobil, ale aj pravé či ľavé slúchadlo. To sa stáva, keď ich zabudnete vrátiť do puzdra.

Find My sleduje aj vašich blízkych (ak vám to odsúhlasia). Viete teda, kde sa nachádzajú vaše deti, manžel, kamaráti a iní príbuzní. Táto aplikácia bohužiaľ funguje len vtedy, ak majú aj vaši známi iPhony (napríklad iPhone 12 či iPhone 13). Nie je kompatibilná so systémom Android.

nay
Zdroj: Nay

2. Home od Apple: zhasnite svetlo na diaľku

Ovládajte zo svojho mobilu svetlá, termostaty, zámky, reproduktory, televízory, okná, videokamery, zvončeky, senzory a čokoľvek, čo je prepojiteľné.

Na jedno ťuknutie zamknete predné dvere, zapnete hudbu, skrátka všetko, čo si vymyslíte. Najlepšie na tom je, že ani nemusíte byť doma. Ak si v práci spomeniete, že ste možno nezamkli vchodové dvere, otvoríte aplikáciu Home a jednoducho ich na diaľku zamknete.

3. Health: zdravie pod lupou

Kroky si už počíta kdekto. Ale rovnako dôležitý ako pohyb je aj spánok. Aplikácia Health sa pozerá nielen na športové výkony, ale aj kvalitu vášho spánku.

Odporúčané
Nenápadný dizajn, 4 ochranné vrstvy a jednoduchá aplikácia. Tieto kryty účinne chránia objektív pred poškriabaním aj prasknutím Nenápadný dizajn, 4 ochranné vrstvy a jednoduchá aplikácia. Tieto kryty účinne chránia objektív pred poškriabaním aj prasknutím 9. januára 2024, 16:30

Svoje pokroky môžete zdieľať s blízkymi, nastavovať si ciele a mať svoje zdravie pod kontrolou. Aplikácia nezabúda ani na sledovanie menštruačného cyklu.

4. SongShift: prenos hudby z Apple Music do Spotify

Táto aplikácia prenesie hudbu zo služby do služby. Ak sa vám už nepáči Apple Music a chceli by ste vyskúšať Spotify, tak vám pomôže SongShift. 

Prenesie obľúbené albumy, skladby, zoznamy piesní, a to všetko v priebehu pár minút. Úspora času: obrovská.

5. Revolut: zmenáreň v mobile

Táto aplikácia sa zameriava predovšetkým na prevody peňazí medzi rôznymi menami za výhodné kurzy. Hodí sa teda najmä v čase dovoleniek. Momentálne ju používa viac ako 15 miliónov ľudí na celom svete. A jej popularita rastie.

Revolut účet môžete mať v mnohých svetových menách, vďaka čomu sa z neho stáva najlacnejší spôsob platenia v zahraničí. Platíte totiž vždy menou, ktorá sa v danom štáte používa. 

A ak máte pocit, že na váš problém aplikácia neexistuje, skúste prejsť internet. Možno narazíte na ďalšiu vychytávku zo sekcie jednoduchší život s technológiami.

Domov
Zdieľať
Diskusia