Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Viktor Kniš
21. júla 2022, 9:48
Čas čítania 0:54

Záštitu nad Dúhovým Pridom prevzali Matúš Vallo a Michal Šimečka. Moderovať ho bude Veronika Cifrová Ostrihoňová

Kategória:
News
Uložiť Uložené

Organizátori pripravili aj sériu koncertov, vystúpia napríklad Adam Pavlovčin, FVLCRVM či Gipsy Čáve.

V Bratislave sa bude v sobotu 23. júla konať festival Dúhový Pride. Oficiálne nad ním prevzali záštitu primátor hlavného mesta Matúš Vallo, predseda Bratislavského samosprávneho kraja Juraj Droba a podpredseda Európskeho parlamentu Michal Šimečka. Organizátori o tom informujú na oficiálnej stránke

Dúhový pride
Zdroj: Dúhový Pride

Dúhový Pride sľubuje návštevníkom bohatý celodenný program. „Koncerty slovenských kapiel sa budú striedať s príhovormi osobností podporujúcich rovnosť LGBTI komunity. Pestrofarebný sprievod mestom bude väčší ako kedykoľvek predtým,“ píšu organizátori. 

Udalosť bude moderovať Veronika Cifrová Ostrihoňová. Na pódiách vystúpia napríklad Adam Pavlovčin alias ADONXS, FVLCRVM či Gipsy Čáve. Po skončení oficiálnej časti sa účastníci presunú na after-párty do klubov WAX, Bohéma, Bukowski a Fuga.

Bude aj pochod za tradičné rodiny

Popri Dúhovom Pride sa v Bratislave opäť uskutoční aj pochod Hrdí na rodinu.

„Zhromaždíme sa v sobotu o 15.00 h popoludní v Bratislave na Rudnayovom námestí a v priľahlých uliciach. Našu radosť z rodiny a našich detí vyjadríme pochodom cez centrum Starého Mesta krátkym okruhom,“ uviedla organizátorka. Následne sa vrátia späť na námestie. Organizátori odhadujú, že akcia bude trvať zhruba hodinu.


„My, ktorí tam prídeme, sme neprišli protestovať, ale ukazovať krásu rodiny, ktorú zažívame a máme,“ napísali organizátori.

Celému Slovensku chcú podľa svojich slov odkázať, že otec a mama sú stále pre deti to najlepšie. „Nie je naším cieľom približovať sa k iným ľudom, ktorí presadzujú svoje požiadavky,“ doplnili v súvislosti v Dúhovým Pridom, ktorý bude na Hviezdoslavovom námestí.

Domov
Zdieľať
Diskusia