Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
29. júna 2022, 21:47
Čas čítania 1:00
Adam Novosad

Známeho speváka R. Kellyho odsúdili na 30 rokov väzenia za sexuálne zneužívanie maloletých dievčat aj obchodovanie s ľuďmi

Známeho speváka R. Kellyho odsúdili na 30 rokov väzenia za sexuálne zneužívanie maloletých dievčat aj obchodovanie s ľuďmi
Zdroj: TASR/AP
NEWS RODOVO PODMIENENÉ NÁSILIE SEXUÁLNE OBŤAŽOVANIE ZNÁSILNENIA A SEXUÁLNE ZLOČINY
Uložiť Uložené

Spevák žiadal súd o 10-ročný trest, ale obišiel s tridsiatimi rokmi za mrežami.

Známy spevák R. Kelly strávi najbližšie desiatky rokov za mrežami. V americkom New Yorku ho v stredu odsúdili na 30 rokov vo väzení za vydieranie, obchodovanie s ľuďmi a sexuálne zneužívanie. Dnes 55-ročný spevák celé roky využíval svoju slávu na to, aby k sebe nalákal často maloleté dievčatá, ktoré potom sexuálne zneužíval, informuje CNN.

Minulý rok uznala Kellyho porota vinným v deviatich bodoch obžaloby, na základe ktorých newyorskí prokurátori žiadali od súdu, aby speváka odsúdil na viac ako 25 rokov za mrežami. Obhajcovia R. Kellyho však súd žiadali o výrazne nižší trest, pretože takmer tri desaťročia za mrežami považovali za trest „rovnajúci sa doživotiu“.

Súd napokon vyslyšal žiadosti prokurátorov, keď speváka poslal do väzenia na 30 rokov. V súdnej sieni si verdikt vypočul samotný spevák, ale aj jedna z poškodených žien. „Je to 23 rokov, čo sa poznáme a odvtedy si zneužil množstvo dievčat,“ povedala mu pred všetkými. „Teraz prišiel tvoj čas na to, aby ti vzali slobodu,“ skonštatovala.

Odporúčané
Ako povedala Mojsejová, nedajte sa oj**ať. Dymová clona v parlamente síce znevažuje týrané ženy, ale pointa je inde (Komentár) Ako povedala Mojsejová, nedajte sa oj**ať. Dymová clona v parlamente síce znevažuje týrané ženy, ale pointa je inde (Komentár) 9. februára 2024, 17:00

Napriek verdiktu sa Kelly bude musieť koncom leta do súdnej siene dostaviť znovu, pretože v Chicagu čelí obvineniam z výroby a šírenia detskej pornografie. V roku 2019 vyšlo najavo, že existuje nahrávka, na ktorej údajne R. Kelly močí na tvár 14-ročného dievčaťa, opakovane s ňou má sex, ba dokonca ju oslovuje číslovkou štrnásť.

Domov
Zdieľať
Diskusia