Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
29. júna 2022, 20:12
Čas čítania 0:36
Adam Novosad TASR

Slovensko bude silnejšie vďaka vstupu Fínska a Švédska do NATO, vyhlásil minister obrany Jaroslav Naď

NEWS JAROSLAV NAĎ NATO RUSKO VOJNA NA UKRAJINE
Uložiť Uložené

S Fínskom a so Švédskom budeme vedieť oveľa lepšie spolupracovať.

Vstupom Švédska a Fínska do Severoatlantickej aliancie sa stane Slovensko silnejším. Minister obrany Jaroslav Naď to uviedol v reakcii na oficiálne prizvanie krajín Alianciou do jej radov.


„Vieme užšie spolupracovať, pomáhať si vo vojenských spôsobilostiach a byť si nápomocní v krízových situáciách,“ skonštatoval. Švédsko a Fínsko sú podľa neho ekonomicky a vojensky silné krajiny.

naď
Zdroj: TASR/Jaroslav Novák

„Na samite v Madride sme sa posunuli bližšie k rozšíreniu NATO o dve ekonomicky a aj vojensky silné krajiny. Švédsko a Fínsko dostali oficiálnu pozvánku vstúpiť do najsilnejšej obrannej aliancie na svete. Ich záujem o vstup je obrovským gestom opodstatnenia Aliancie a jej správneho hodnotového nastavenia,“ napísal v statuse na Facebooku. Minister verí, že proces sa podarí dotiahnuť do zdarného konca.


Severoatlantická aliancia na samite v Madride v stredu rozhodla o prizvaní Fínska a Švédska do svojich radov. Hlavy štátov a vlád členských štátov NATO na samite zároveň súhlasili s podpísaním prístupových protokolov s týmito dvoma krajinami.

Domov
Zdieľať
Diskusia