Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Tento článok je sponzorovaný obsah spoločnosti RDS group.
25. júna 2022, 9:00
Čas čítania 2:40
Sponzorovaný obsah

Môžeš tancovať, nahrať podcast, robiť jogu či študovať herectvo pod jednou strechou. RDS Art Group spojilo umenie a pohyb

Môžeš tancovať, nahrať podcast, robiť jogu či študovať herectvo pod jednou strechou. RDS Art Group spojilo umenie a pohyb
Zdroj: RDS group
ZAUJÍMAVOSTI BRATISLAVA
Uložiť Uložené

Nový a netradičný koncept umeleckého domu vznikol v centre Bratislavy.

V centre Bratislavy na Laurinskej ulici vznikol nový zaujímavý priestor na umenie a cvičenie, kde sa svojim záľubám môžu venovať začiatočníci aj profesionáli. Predstavíme ti netradičný koncept umeleckého domu RDS Art Group, ktorý pod jednou strechou spája tanec, spev, hudbu, cvičenie, galériu, nahrávacie štúdio a zelenú terasu s výhľadom na mesto. Toto miesto môžeš navštíviť kedykoľvek, či už si ho prenajmeš na súkromné účely, alebo sa pripojíš k zabehnutým skupinám.

Po jedenástich rokoch sa známa Riverpark Dance School nielenže sťahuje z nábrežia Dunaja, ale sa aj spája s ďalšími umeleckými zložkami. V RDS Art Group sa spojila s Muzikálovou akadémiou, v ktorej môžeš rozvíjať a objavovať svoju vášeň pre spev, hru na hudobných nástrojoch, herectvo, a taktiež so Slovenským divadlom tanca pod vedením Jána Ďurovčíka. Dom umenia je otvorený pre všetkých, nezáleží na tom, koľko máš skúseností. 

zisti viac
RDS group
Zdroj: RDS group

Umenie pod jednou strechou

RDS Art Group má tematicky ladené sály, napríklad tanečná sála, jogová sála a jedna je určená na silové či kondičné tréningy, kde sú k dispozícii kardiostroje, činky a taktiež boxovacie mechy. Jogová sála ponúka priestor na relax a pohodu, kde sa uvoľníš a načerpáš sily.

RDS group
Zdroj: RDS group

Baletná sála je ladená jemne a žensky do čistých bielych farieb s krásnym farebným klavírom. Ďalšie dve sály ťa upútajú farebnými neónovými stenami a stropom v kombinácii s čiernou farbou a drevenými parketami. V každej sále je ozvučenie a taktiež pomôcky na tanec, jogu alebo cvičenie. Sály si vieš prenajať na hodinu, pol dňa alebo celý deň.

navštív umelecký dom RDS Art Group
RDS group
Zdroj: RDS group

Neodmysliteľnou súčasťou umeleckého domu je eventový priestor so zrkadlovou veľkou sálou a vysokým industriálnym stropom, hodí sa na rôzne workshopy, tréningy, tanečné súťaže, teambuildingy, školenia alebo natáčania. Pripojená galéria s balkónom ponúka výhľad na Bratislavský hrad a historické centrum a je ideálnym miestom na vernisáž. Kapacita sály s galériou je 300 ľudí.

RDS group
Zdroj: RDS group

„Naším cieľom je rozvíjať talent a lásku nielen k tancu, ale aj k spevu, herectvu a pohybu. Vytvorili sme priestor, v ktorom si svoje útočisko nájdu deti na rozvíjanie svojej kreativity, tvorivosti, talentu, a taktiež miesto, kde si dospelí nájdu únik z každodennej reality. Chceme spoločne vychovávať novú generáciu detí, ktoré nájdu svoje miesto v muzikáloch svetových formátov či šoubiznise, a zároveň im chceme vytvoriť druhý domov, kam vedia kedykoľvek prísť. Vieme, že každé dieťa je individuálne a ich záujmy môžu byť rozdielne, preto sme tu pre všetkých. Či už sa dieťa rozhodne súťažne vystupovať, dobýjať divadelné dosky alebo tancovať či spievať len tak pre radosť. Nech už je cieľ akýkoľvek, priestor si u nás nájde naozaj každý,“ vysvetľuje zakladateľka RDS Art Group Iveta Tkáčová.

Káva na letnej terase a nahrávacie štúdio

Onedlho otvoria aj letnú terasu, kde si môžeš oddýchnuť s kávou v ruke, zacvičiť si jogu pri východe slnka s výhľadom na Bratislavský hrad. Už od septembra môžeš využiť nahrávacie štúdio, ktorého súčasťou bude mixážny pult a kompletné technické zabezpečenie na mixovanie, nahrávanie skladieb a streamovanie podcastov.
 
V RDS Art Group nájdeš viac ako 25 tanečných štýlov a cvičení, napríklad bachata, hustle, breakin, vogue, broadway jazz, contemporary, waacking, ľudové tance alebo balet. Okrem toho si môžeš vybrať z ponuky 15 detských kurzov tanca, spevu či herectva v rôznych kategóriách, 6 druhov jogy, workoutových tréningov a box.

Umelecký dom otvorili známe mená

Na slávnostné otvorenie prišli profesionálni tanečníci, herci, umelci aj známe tváre ako Jany Landl, Fredy Ayisi, youtuber Exploited s Kristínou Svarinskou, Jaro Slávik, Evelyn, Barbora Bakoš, Miňo Kereš či Moma. V programe vystúpili Nela Pocisková či Betka Bartošová, tanečné skupiny The Wave a Souljam, tanečníci zo Slovenského divadla tanca, ale aj muzikáloví speváci z muzikálu School of Rock.

RDS group
Zdroj: RDS group

Zakladateľka Iveta Tkáčová spolu s Jánom Ďurovčíkom a so zakladateľkou Muzikálovej akadémie Mirkou Marčekovou pokrstili nový umelecký dom svätenou vodou. Celé privítanie aj program dotvárali krásne baletky.

RDS group
Zdroj: RDS group
Momentálne si môžeš kúpiť výhodnú permanentku alebo členskú kartu za uvádzacie ceny a ako návštevník môžeš využívať výhodné parkovanie v centre Bratislavy v Garáži Opera. Ak máš záujem o jeden z priestorov, napíš na [email protected] a pripravia ti na mieru vytvorenú ponuku. Viac informácií sa dozvieš na webe.
RDS groupRDS groupRDS groupRDS group
Zobraziť galériu
(27)
Domov
Zdieľať
Diskusia