Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Tento článok je PR správa spoločnosti Úspešný na burze.
7. júna 2022, 10:30
Čas čítania 2:13
Sponzorovaný obsah

Online investovanie v kocke s webom uspesnynaburze.sk

ZAUJÍMAVOSTI INVESTOVANIE
Uložiť Uložené

Vzdelávaj sa zadarmo v oblasti investovania od profesionálov.

Investovanie do rôznych finančných inštrumentov je čoraz populárnejšie. Lákavá je nielen možnosť ochrániť svoje peniaze pred infláciou, ale najmä ich zhodnotenie. Aký je rozdiel medzi obchodovaním a investovaním a ako sa stať úspešným investorom? To vám vysvetlí Lukáš Ištvan, investor z portálu uspesnynaburze.sk.

Ste obchodník alebo investor?

Skôr ako sa pustíte do investovania, je potrebné ujasniť si, kto je investor a kto obchodník.

Pri investovaní sa kapitál zhodnocuje s nižšou mierou rizika, ale v dlhodobom horizonte. To znamená, že investujete do určitého finančného inštrumentu, napríklad do akcií, s tým, že neočakávate zisk v priebehu niekoľkých dní, ale skôr rokov. Jednoducho investujete svoje peniaze do akcií spoločnosti, od ktorej sa v budúcnosti očakáva hospodársky rast. Pri investovaní spravidla vlastníte fyzické akcie, dlhopisy a podobne.

Úspešný na burze
Zdroj: Úspešný na burze

Obchodníci sa venujú skôr krátkodobým investíciám a často obchodujú finančné deriváty, ako sú napríklad CFD. Pri obchodovaní s derivátmi je možnosť zarobiť aj pri poklese ich ceny. Pri obchodovaní je cieľom maximálny zisk v čo najkratšom čase. Riziko je v tomto prípade vyššie ako pri investovaní.

Do čoho investovať a ako vstúpiť na burzu?

Investovať môžete do rôznych finančných inštrumentov, ku ktorým patria aj kryptomeny, akcie, komodity, cenné kovy, ETF, dlhopisy či meny (Forex). V rámci rozloženia rizika je možné investovať do viacerých inštrumentov, resp. do viacerých oblastí.

Odporúčané
Na Slovensko prichádza česká investičná platforma. Investovať do nehnuteľností môžeš už od 20 € Na Slovensko prichádza česká investičná platforma. Investovať do nehnuteľností môžeš už od 20 € 6. februára 2024, 17:00

Ak ste sa rozhodli investovať do akcií, rozdeľte svoj kapitál medzi akcie spoločností z rôznych oblastí alebo investujte časť kapitálu napríklad do zlata. Staviť všetko na jednu kartu sa nevypláca ani pri obchodovaní, ani pri investovaní.

Bez brokera to nepôjde

Aby ste mohli vstúpiť na burzu, budete potrebovať brokera. Vybrať si toho správneho môže byť náročné, pretože ponuka je veľká.

Ako si ideálne vybrať brokera, ktorý vám bude spoľahlivým obchodným partnerom, sa dozviete na webe uspesnynaburze.sk. V kompletnom návode na výber brokera nájdete odpovede na tie najdôležitejšie otázky aj porovnanie najkvalitnejších brokerov.

Keď si vyberiete brokera, stačí si u neho založiť obchodný účet. Zaberie vám to iba niekoľko minút a dvere do sveta investovania budete mať otvorené. Ako začiatočník môžete najskôr skúsiť demo účet, s ktorým sa investuje iba virtuálne, takže nič neriskuje. Reálny účet a vklad peňazí môžete vyskúšať až neskôr.

Úspešný na burze
Zdroj: Úspešný na burze

Vyskúšajte copy trading

Copy trading, teda kopírovanie obchodníkov, je investičná služba nielen pre začiatočníkov. Pointa je v tom, že sa nemusíte sami rozhodovať, do čoho investujete, ale budete automaticky kopírovať investície iného investora. Pre začiatočníkov je to šanca, ako sa lepšie oboznámiť s fungovaním burzy a, samozrejme, ako úspešne investovať už v počiatkoch.

Odporúčané
Veľa mladých Slovákov žije od výplaty k výplate. Pre lepšiu budúcnosť ti stačí odkladať si 40 € mesačne Veľa mladých Slovákov žije od výplaty k výplate. Pre lepšiu budúcnosť ti stačí odkladať si 40 € mesačne 11. novembra 2023, 11:00

Copy trading však využívajú aj skúsenejší investori, ktorí nemajú dostatok času podrobne sa venovať analýzam a rozhodovaniu. Táto služba, samozrejme, nie je automatická záruka úspechu, pretože veľmi záleží na výbere investora, ktorého budete kopírovať. Ako si vybrať investora, ako copy trading funguje a prečo by ste ho mali vyskúšať, zistíte v článku na webe Úspešný na burze.

Vzdelávanie v oblasti investícií

Investovanie je skvelá možnosť zhodnocovania peňazí, ale nedá sa spoliehať iba na šťastie alebo na kopírovanie iných investorov. Ak chcete ako investor rásť, musíte na sebe pracovať a vzdelávať sa. S tým vám pomôžu kurzy a školenia, ale začať môžete aj sami.

Akadémia investovania na webe Úspešný na burze vás zavedie do sveta finančných trhov, pričom články sú prehľadne rozdelené podľa toho, či chcete investovať do akcií, indexov, ETF alebo vzácnych kovov. V akadémii nechýbajú ani informácie o copy tradingu a nájdete v nej aj porovnanie najlepších obchodných platforiem.

Domov
Zdieľať
Diskusia