Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
Tento článok je PR správa spoločnosti Samsung.
22. mája 2022, 11:00
Čas čítania 2:07
Sponzorovaný obsah

Ako žije influencer, video editor a content creator Somkube?

Ako žije influencer, video editor a content creator Somkube?
Zdroj: Samsung
TECH SAMSUNG
Uložiť Uložené

Prečítaj si v rozhovore pre Samsung, kde prezradil aj to, čo rád robí vo voľnom čase.

K strihu videí ho priviedla masmediálna škola. Pred dvoma rokmi bol ešte neznámy, dnes mladého Košičana sleduje viac ako 200-tisíc followerov. Ako žije influencer, video editor a content creator Somkube? Zisti viac v rozhovore, ktorý pripravil s mladým influencerom Samsung.

samsung somkube
Zdroj: Samsung

Počas nahrávania rozhovoru bežal práve na futbalový turnaj. Raňajky niekedy vynechá a od točenia si vie dať aj day off. „Môj deň vyzerá úplne normálne ako deň každého iného študenta,“ tvrdí influencer Somkube. Mladý Košičan má na internete obrovský zásah – na Tiktoku (225k+), Instagrame (47k+) a Youtube (15k+).

Keď si fakulta založila Tiktok, prišli sa ma spýtať, ako to robiť

Kým nebol na výške, content netvoril viac ako ktokoľvek iný. Až keď sa na masmediálnych štúdiách (FMK) Univerzity sv. Cyrila a Metoda v Trnave naučil strihať, zistil, že ho sociálne siete lákajú viac, než aby si na ne zavesil fotku z dovolenky alebo storku z intrákovej párty.

Za dva roky sa dostal k veľkolepým číslam na svojich účtoch, k spoluprácam s ďalšími miestnymi influencermi, ale aj k editovaniu videí pre rôznych zahraničných a českých influencerov, ako napríklad Domialagia, Honzi Michálek a ďalších. „Na začiatku to tak však nebolo. Na škole sa na mňa pozerali ako na tiktokera, ktorý natáčal trápne videá. Dnes ma rešpektujú,“ tvrdí Kube. Hovorí, že keď si FMK založila Tiktok, prišli sa ho spýtať, ako tvoriť content a preraziť.

samsung somkube
Zdroj: Samsung

Medzi školou a prácou si dokáže urobiť aj deň voľna

Hovorí, že má dva životy – keď je v Trnave, býva na intráku, chodí do školy, športuje a občas si užije nejakú študentskú párty. Cez víkendy vyráža domov do Košíc alebo do Prahy, kde s kamošmi primárne točia nové videá. „Na Slovensku študujem, oddychujem a som s rodinou, pracujem v Česku,“ vysvetľuje. Rád si však dopraje aj voľno, keď vôbec netočí a len si užíva čas s kamošmi alebo futbal, či skejt. „Aj nedávno som si dal day off a bol som s kamošmi na drinku,“ hovorí Kube.

samsung somkube
Zdroj: Samsung

Na intráku si vie užiť párty, ale aj večer, keď len pozerá videá

Ideálny program si Kube nevie jednoznačne vybrať, má rád aj na prvý pohľad obyčajný večer, keď s kamošmi pozerajú videá. Vtedy mu vie dobre poslúžiť flexibilný prenosný projektor The Freestyle od Samsungu. „Je super, lebo ho netreba komplikovane zapájať. Jednoducho ho vyberiete z puzdra, pripojíte cez USB-C k powerbanke a ide to. Môžete pozerať videá na akejkoľvek voľnej stene, hoci aj z postele priamo na strope.“

samsung somkube
Zdroj: Samsung

Kube sa teší na teplejšie počasie, pretože plánuje vziať projektor, sadnúť do auta, nájsť akúkoľvek voľnú stenu a užiť si kino pod holým nebom. „The Freestyle má schopnosť kalibrovať si farby, takže nepotrebujete plátno ani bielu stenu.“ 

The Freestyle je ideálny spoločník aj na párty na intráku, doma aj vonku. Má 360° reproduktor a clip, ktorým sa dá meniť režim premietania na moodové osvetlenie.

Prenosný, výkonný a prekvapivo jednoduchý. To je multifunkčný projektor The Freestyle od Samsungu. Videá alebo filmy sa vďaka nemu dajú pozerať kdekoľvek. Na plátne stanu, na strope alebo na stene, ktorá ani nemusí byť biela. Inteligentný projektor si sám kalibruje farby obrazu, automaticky opraví skosený obraz a upraví ho do pravidelného obdĺžnika. Neprekonateľný je aj 360° zvuk, vďaka ktorému poslúži aj ako reprák na každú párty či ako náladové osvetlenie.
samsung somkube
Zdroj: Samsung
Domov
Zdieľať
Diskusia