Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Ema Stanovská
8. novembra 2021, 9:05
Čas čítania 1:11

Tínedžerku väznil 61-ročný muž. Zachránilo ju „tajné gesto“ na privolanie pomoci, ktoré spopularizoval Tiktok

Kategória:
News
Uložiť Uložené
Tínedžerku väznil 61-ročný muž. Zachránilo ju „tajné gesto“ na privolanie pomoci, ktoré spopularizoval Tiktok
Zdroj: Pixabay/konkarampelas/volně k užití

Na gesto upozornila aj polícia, pomôcť má obetiam domáceho násilia.

Minulý týždeň zatkli muža zo Severnej Karolíny, ktorý uniesol a väznil 16-ročné dievča. Tínedžerka na domáce násilie upozornila prostredníctvom gesta, ktorým používatelia sociálnej siete Tiktok vyjadrujú domáce násilie a volanie o pomoc. Upozornil na to portál Law and Crime.

Dievča údajne toto gesto ukázalo neznámemu človeku z idúceho vozidla. Ten následne zavolal políciu a dispečerom poskytol informácie o polohe vozidla, ktoré sa policajtom podarilo zachytiť.

V striebornej Toyote našli 61-ročného muža a tínedžerku, ktorá bola už dlhšie nezvestná. Muž, ktorý privolal pomoc, povedal, že gesto pozná z Tiktoku a dievča sa mu zdalo extrémne rozrušené.

@meaghan.mayhem

the violence at home signal. share rhis as far as you can get it. #staysafe#violenceathomesignal#share#fyp

♬ Eagle Arms - Clutch

Domáce násilie je čoraz častejšie

Národné centrum kriminalistických informácií FBI potvrdilo, že dievča bolo nezvestné od utorka. S neznámym mužom údajne cestovalo cez Severnú Karolínu, Tennessee, Kentucky až do Ohia, kde mal obvinený príbuzných. „Keď si jeho príbuzní uvedomili, že žena, ktorú väznil, je neplnoletá a nezvestná, muž s ňou utiekol na juh,“ píšu policajti na Facebooku.

Domov
Zdieľať
Diskusia