Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
18. mája 2022, 10:33
Čas čítania 1:33
Viktor Kniš

Matovič: Správanie Sulíka hraničí s vlastizradou, aj Počiatek a Slota už slintajú závisťou

NEWS IGOR MATOVIČ RICHARD SULÍK
Uložiť Uložené

SaS tvrdí, že ministerstvo financií poslalo legislatívne znenie zákonov na pomoc pri zdražovaní v utorok o deviatej večer. Matovič kontruje, že Sulík pomáha maďarským oligarchom zarábať a Gröhling nie je ochotný spolupracovať na novelách.

Minister financií Igor Matovič tvrdí, že minister hospodárstva Richard Sulík svojimi rozhodnutiami nahráva oligarchom. Expremiér pred rokovaním vlády opakovane naznačoval, že konanie koaličného partnera je blízke vlastizrade, a dodal, že má podozrenie, že Richard Sulík podporuje záujmy bohatých firiem a vraj na to má aj konkrétne dôvody. Minister Matovič si myslí, že firmy ako Slovnaft by dokonca boli ochotné za to, ako sa správa Richard Sulík, aj zaplatiť.

Z korupcie ho priamo neobvinil, dodal však, že v takýchto momentoch už z diaľky slintajú aj Ján Počiatek a Ján Slota, ktorých Matovič dlhodobo považuje za úplatných. 

Minister financií takto reagoval na slová Richarda Sulíka z utorka. Strana Sloboda a solidarita je totiž zásadne proti návrhu ministra financií Igora Matoviča, ktorý chce zaviesť novú daň na ruskú ropu. Matovič v priebehu včerajšieho dňa oznámil, že chce vláde v stredu predložiť návrh na mimoriadnu daň z výhody pri nákupe ruskej ropy, ktorá sa použije na Slovensku.

Jej výška by mala byť 30 %, pričom minister tvrdí, že zásadne neovplyvní ceny pohonných látok na pumpách, ktoré platia bežní ľudia.

Matovič
Zdroj: TASR/Jakub Kotian

O deviatej večer

Ministri za stranu SaS pred rokovaním vlády povedali, že rezort Igora Matoviča im poslal legislatívne znenie zákonov o pomoci ľuďom pri zdražovaní len tesne pred rokovaním vlády. Ministerka spravodlivosti tvrdí, že mailom dostali paragrafové znenie zákonov až o deviatej večer, keď ukladala deti spať, čo považuje za nešťastné. Myslí si, že ide o „znásilňovanie legislatívneho procesu“ a takéto načasovanie nemá v právnom štáte svoje miesto. 

Odporúčané
FACE TO FACE s Igorom Matovičom: O Pellegrinim viem „hlboko nemorálnu“ informáciu FACE TO FACE s Igorom Matovičom: O Pellegrinim viem „hlboko nemorálnu“ informáciu 19. marca 2024, 18:00

Richard Sulík potvrdil, že SaS bude na rokovaní vlády návrhy Matoviča vetovať. Minister školstva Branislav Gröhling tvrdí, že ministerstvo financií neimplementovalo do legislatívy žiadny z návrhov ministerstva školstva a zákon o voľnočasových poukážkach je v tomto znení nepoužiteľný. 

Igor Matovič však reagoval tým, že minister školstva Branislav Gröhling podľa neho zakázal odboru legislatívy na svojom rezorte, aby spolupracoval na novej legislatíve s ministerstvom financií. „Je to mimoriadne zlomyseľné a pomstychtivé, vyvršujú sa na deťoch,“ povedal Matovič pred rokovaním vlády. 

Predsedníčka strany Za ľudí Veronika Remišová pred rokovaním vlády povedala, že podporí veto strany SaS, pretože podľa nej naň má koaličný partner právo. 

Mohlo by ťa zaujímať:
KVÍZ: Majster N, Kakao či Raťafák Plachta. Otestuj si pamäť pri otázkach o legendárnych televíznych programoch
KVÍZ: Vyznáš sa v slovenských politických kauzách?
MS 2022: Českí komentátori nevedeli, že sú v živom vstupe. „Budeme odpovedať na to, čo nepočujeme,“ smial sa jeden z nich
Domov
Zdieľať
Diskusia