Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
Tento článok je sponzorovaný obsah spoločnosti Dr. Oetker.
8. marca 2022, 10:30
Čas čítania 1:24
Sponzorovaný obsah

Odpovedz na naše otázky a my ti dáme tip, akú pizzu by si mal najbližšie skúsiť

Odpovedz na naše otázky a my ti dáme tip, akú pizzu by si mal najbližšie skúsiť
Zdroj: Dr. Oetker
GASTRO PIZZA
Uložiť Uložené

Rád experimentuješ alebo si ideš klasiku?

Stretol si už niekedy človeka, ktorý nemá rád pizzu? Je to obľúbené jedlo, ktoré chutí väčšine z nás. Podľa štatistík až 83 % svetovej populácie konzumuje pizzu aspoň raz za mesiac. Ďalej sa ukázalo, že až 40 % mileniálov si myslí, že pizza je „najlepšie jedlo na svete“. Keď sa nad tým zamyslíš, pizza sa väčšinou spája s pozitívnymi emóciami – objednáš si ju s partiou kamošov, podelíš sa o ňu so svojou polovičkou alebo si ju dopraješ, keď máš zlý deň a chceš sa potešiť jedlom. 

Túto pochúťku by si mal mať preto vždy v zálohe – mrazená verzia dokáže byť rovnako chutná, ak je pripravená z kvalitných surovín. Pokiaľ niektoré čerstvé potraviny nezješ ihneď po zbere, postupne strácajú pôvodnú chuť a klesá aj ich nutričná hodnota. Preto je mrazenie z hľadiska zachovania všetkých živín a správnej chuti najlepším spôsobom konzervácie potravín.

Týmto sa riadi aj spoločnosť Dr. Oetker so svojou značkou Pizza Ristorante. Vďaka svojej bohatej ponuke hlboko zmrazených pízz sa dokážu prispôsobiť a tak ulahodiť aj tým najnáročnejším požiadavkám zákazníkov. V ich sortimente nájdeš aj bezlepkovú či bezlaktózovú pizzu, ktoré si môžu dopriať aj ľudia s potravinovou intoleranciou. 


Nová receptúra pízz Ristorante prináša so sebou vylepšené nutričné hodnoty a kvalitné suroviny z udržateľných zdrojov. Optimalizovali sa aj suroviny pri niektorých druhoch.

pozri ponuku

Rastlinný olej, ktorý je dôležitou súčasťou receptúry, pochádza z udržateľných zdrojov s označením Clean Label. Mäso pochádza výlučne z overených zdrojov, ktoré zabezpečujú dobré podmienky pre zvieratá, s označením Better Chicken Standard. Syr je so zníženým obsahom tuku, pesto je vyrobené z najkvalitnejšieho olivového oleja a pecorina a pridalo sa napríklad aj viac plátkov rajčín. 

 
Pri najbližšom nákupe sa nenechaj zmiasť, pretože okrem chuti je vylepšené a zmodernizované aj balenie. Momentálne predávajú až 17 druhov pízz Ristorante, takže si máš z čoho vyberať. Pokiaľ miluješ pizzu tak ako my, určite sa vieš stotožniť s tým, že niekedy je ťažké vybrať si z bohatej ponuky. Práve preto sme pre teba pripravili kvíz, ktorý ti napovie, ktorý druh pizze sa k tebe najviac hodí a ktorý by si mal najbližšie vyskúšať. Večný problém „čo budem dnes jesť“ tak môže byť už len minulosťou.  

Kvíz
KVÍZ: Odpovedz na otázky a my ti povieme, akú pizzu máš najbližšie vyskúšať
Vyber si jednu extra surovinu na pizzu, ktorá by podľa teba v tomto jedle nemala chýbať. Paradajkový základ a syr už máš.
Zdroj: Pexels/Maksim Goncharenok
110
Vyber si jednu extra surovinu na pizzu, ktorá by podľa teba v tomto jedle nemala chýbať. Paradajkový základ a syr už máš.
Šunka
Bazalka
Kukurica
Šampiňóny
K akej chuti sa prikláňaš najviac?
Zdroj: Pexels/Roman Odintsov
210
K akej chuti sa prikláňaš najviac?
Sladká
Pikantná
Slaná
Preferujem vyvážené chute. Majú sa dopĺňať, ani jedna nemá byť výraznejšia.
Čo ty a mäso? Vyskytuje sa v tvojom jedálničku pravidelne?
Zdroj: Pexels/Los Muertos Crew
310
Čo ty a mäso? Vyskytuje sa v tvojom jedálničku pravidelne?
Jem ho veľmi často. Môžem povedať, že každý deň.
Celkom často. Mäso mám veľmi rád, ale nemusím ho mať každý deň.
Mäso mi chutí, ale snažím sa jeho konzumáciu obmedziť.
Mäso jem iba príležitostne.
Som vegetarián/vegán.
Trpíš nejakou potravinovou intoleranciou?
Zdroj: Pexels/Ella Olsson
410
Trpíš nejakou potravinovou intoleranciou?
Mám intoleranciu na laktózu.
Mám intoleranciu na lepok.
Mám histamínovú intoleranciu.
Iná, neuvedená intolerancia alebo kombinácia viacerých
Nemám žiadnu.
Doma chystáš filmový večer s kamošmi. Ku ktorému filmu alebo filmovej sérii sa prikloníš?
Zdroj: Pexels/cottonbro
510
Doma chystáš filmový večer s kamošmi. Ku ktorému filmu alebo filmovej sérii sa prikloníš?
Borat
Pulp Fiction
Harry Potter
Scary Movie
James Bond
Paranormal Activity
Pizza je taká populárna, že ľudia skúšajú rôzne netradičné kombinácie. Keby si si mal vybrať iba z týchto možností, ktorú by si skúsil?
Zdroj: Pexels/Narda Yescas
610
Pizza je taká populárna, že ľudia skúšajú rôzne netradičné kombinácie. Keby si si mal vybrať iba z týchto možností, ktorú by si skúsil?
Pizza so šunkou a s ananásom. Je to overená kombinácia, ktorá chutí mnohým.
Pizza, ktorá má cesto z karfiolu. Vo svete fitnesu je to celkom populárny trend.
Švédska špecialita – pizza s banánom a kari korením
Pizza s hruškami, kozím syrom a vlašskými orechmi
Na výber máš tieto raňajky. Ktorá z možností sa ti najviac pozdáva?
Zdroj: Pexels/Burst
710
Na výber máš tieto raňajky. Ktorá z možností sa ti najviac pozdáva?
Jogurt s ovocím a müsli
Lievance s ovocím a čokoládou
Praženica a pečivo
Obložený chlieb so šunkou a zeleninou
Ovsená alebo krupicová kaša
Párky s horčicou
Máš rád pálivé jedlá?
Zdroj: Pexels/Tom Swinnen
810
Máš rád pálivé jedlá?
Vôbec. Pikantné veci neznesiem.
Nevyhľadávam ich, ale sú jedlá, pri ktorých mi trošku štipľavosti neprekáža.
Preferujem mierne pálivé jedlá.
Pikantné veci milujem. Čím viac to štípe, tým lepšie.
Ako často si dopraješ pizzu?
Zdroj: Pexels/cottonbro
910
Ako často si dopraješ pizzu?
Niekoľkokrát za týždeň
Približne raz za týždeň
Neviem presne, ale asi párkrát do mesiaca.
Raz za mesiac, možno menej
Pizzu jem iba príležitostne alebo vôbec.
Ak si máš vybrať jednu z týchto druhov pizze, ktorá to bude?
Zdroj: Pexels/Pixabay
1010
Ak si máš vybrať jednu z týchto druhov pizze, ktorá to bude?
Neapolská pizza
Minipizza
Všetky, pizzu mám rád v akejkoľvek podobe.
Vyhodnotiť kvíz
Domov
Zdieľať
Diskusia