Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Tento článok je sponzorovaný obsah spoločnosti Footshop
1. marca 2022, 13:00
Čas čítania 1:51
Sponzorovaný obsah

Fanúšikovia Converse majú dôvod na radosť. Vznikol nový model, ktorý je doslova „handsfree“

Fanúšikovia Converse majú dôvod na radosť. Vznikol nový model, ktorý je doslova „handsfree“
Zdroj: Converse
MÓDA
Uložiť Uložené

Converse skombinoval pohodlie CX Comfort s Nike technológiou FlyEase a vznikol úplne nový model Chuck Taylor All Star CX FlyEase.

Converse predstavuje úplne nový model tenisiek, ktorý je výnimočný technológiou od Nike, ktorú používajú vo svojich ikonických modeloch, ako je Air Jordan 1 a Nike Air Max 90. Obľúbená značka spojila svoju technológiu CX Comfort s FlyEase od Nike, ktorá ti umožňuje obúvať a vyzúvať si tenisky doslova bez rúk a povýšila tak pohodlie tenisky na nový level. 

Nové Chuck Taylor All Star CX FlyEase si zanechávajú typické znaky pre Converse, no požičali si výraznú konštrukciu na pohodlné obúvanie od Nike. Pozri sa, ako vyzerá toto na prvý pohľad netradičné spojenie. 

converse
Zdroj: Converse

Technológia FlyEase bola pôvodne navrhnutá pre hendikepovaných ľudí 

FlyEase vznikla v dielni Nike so zámerom vytvoriť ľahko obúvateľné tenisky pre hendikepovaných – tak aby sa dali obúvať bez použitia rúk alebo pomocou jednej ruky, no zároveň aby zostali pohodlné a spoľahlivé pri športe či chôdzi. FlyEase pritom kladie dôraz aj na ľahké zapínanie či šnurovanie tenisky a prispôsobenie sa rôznym chodidlám

Tenisky s touto technológiou sa neskôr dostali aj do bežnej ponuky a vždy sa veľmi rýchlo vypredali, preto FlyEase začali využívať pri navrhovaní viacerých modelov Nike a teraz ju využíva aj Converse.

Nemusíš si vďaka nej viazať šnúrky a už vôbec nie používať obuvák. Jednoducho do tenisky vstúpiš a vystúpiš – ide doslova o „handsfree“ technológiu. FlyEase konštrukcia je viditeľná na prvý pohľad a skladá sa z elastického termoplastu (TPE). Ide o materiál, ktorý je pružný, ľahko sa ohýba, preto ti umožňuje obuť si tenisky bez použitia rúk.

Chuck Taylor All Star CX FlyEase si obuješ bez rúk 

Ľahké obúvanie tenisiek Chuck Taylor All Star CX FlyEase je umocnené aj vrchnou elastickou látkou a vypchatým jazykom. Teniska sa na nohe doslova uzamkne, takže sa nemusíš báť, že by jednoduché obúvanie ovplyvňovalo komfort pri nosení.

Celé to dopĺňa funkčný štítok na päte, ktorý dotiahol obúvanie a vyzúvanie do dokonalosti. Pri vyzúvaní ho stačí navrchu jemne pristúpiť a nohu ľahko vytiahneš z tenisky. Novinkou pri novom modeli je inovatívna vnútorná stielka z CX peny a kožené línie na okraji tenisky. Spoločne tak zabezpečujú pohodlie počas celodenného nosenia.

Chuck Taylor All Star CX FlyEase
converse
Zdroj: Converse

Spája dizajn klasickej siluety a nové, odvážne prvky 

Novinka Chuck Taylor All Star CX FlyEase si zachováva prvky typické pre klasickú siluetu Converse a dopĺňa ju jasne viditeľná konštrukcia FlyEase. Práve tá prináša na tenisku zaujímavé kontrasty – kombináciu látkového zvršku, klasickej podrážky s priehľadnou podrážkou na päte a aj detaily v podobe transparentných aj nepriehľadných pásikov.

čierny model
converse
Zdroj: Converse

Kontrast najviac podčiarkuje podrážka v sýtooranžovej farbe. Novinkou je aj fixné šnurovanie a zmizli aj typické okrúhle dierky na šnúrky. Tenisky sú dostupné v dvoch farbách: čiernej a bielej

biely model
converse
Zdroj: Converse

Ak si fanúšikom pohodlia rovnako ako značky Converse, tenisky Chuck Taylor All Star CX FlyEase nájdeš dostupné v e-shope Footshop. Nad kúpou však dlho nerozmýšľaj, keďže pre tenisky s technológiou FlyEase je typické, že sa rýchlo vypredávajú

Domov
Zdieľať
Diskusia